Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Paola Borović i Luka Modrić najbolji sportaši Zadarske županije

Posted On Utorak, 15 siječnja 2019 18:26

Paola Borović i Luka Modrić najbolji su sportaši Zadarske županije u 2018. godini, odlučeno je u 25. tradicionalnom izboru Zadarskog lista u kojem su odlučivali medijski djelatnici.

Šime i Mihovil Fantela, osvajači zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi 49, dobili su nagradu za najbolju momčad, dok je ženski košarkaški klub Zadar proglašen najboljom ekipom. Benkovačka atletičarka Matea Čerina drugu godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski koji se od ove godine dodjeljuje za osobe s invaliditetom, pripao je Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar.

Na prigodnoj svečanosti u HNK Zadar zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić poručio je kako je iza nas godina koja će ostati zlatnim slovima upisana u knjigu povijesnih uspjeha zadarskog, ali i hrvatskog sporta, prvenstveno zbog velebnog rezultata hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu, ali i zbog svjetskog zlata braće Fantela.

„Čestitku na uspjehu, kako vama sportašima, jednako tako upućujem i svim vašim trenerima, koji su jako važna karika u pobjedničkom lancu. Na nama, predstavnicima javnih struktura, u prvom redu je zadatak pomoći vam da imate kvalitetne uvjete na treninge, ali i da se proširi baza sportaša. Iz tog smo razloga, mi u Zadarskoj županiji smo od prošle školske godine, znatno angažiranije krenuli u projekt sportskih liga osnovnih i srednjih škola. Na taj ćemo način pokušati u populaciji mladih stvoriti pozitivne vrijednosti i potaknuti ih na nove sportske izazove“, poručio je Mršić.

Nagradu za životno djelo 'Mile Filipi' zaslužio je Drago Marić, doajen zadarske sportske publicistike bez čijih djela bi praktično bilo nemoguće  proučavati povijest zadarskog sporta.

Svoje nagrade preuzeli su i Luka Božić, koji je osvojio nagradu 'Frane Vukić“ za najboljeg košarkaša Zadra u protekloj sezoni te kapetan NK Zadar Dragan Župan kojem je pripalo priznanje 'Hrvoje Ćustić' koje se tradicionalno dodjeljuje najboljem igraču Nogometnog kluba Zadar.

Pročitano 1859 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA