Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Paola Borović i Luka Modrić najbolji sportaši Zadarske županije

Posted On Utorak, 15 siječnja 2019 18:26

Paola Borović i Luka Modrić najbolji su sportaši Zadarske županije u 2018. godini, odlučeno je u 25. tradicionalnom izboru Zadarskog lista u kojem su odlučivali medijski djelatnici.

Šime i Mihovil Fantela, osvajači zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi 49, dobili su nagradu za najbolju momčad, dok je ženski košarkaški klub Zadar proglašen najboljom ekipom. Benkovačka atletičarka Matea Čerina drugu godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski koji se od ove godine dodjeljuje za osobe s invaliditetom, pripao je Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar.

Na prigodnoj svečanosti u HNK Zadar zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić poručio je kako je iza nas godina koja će ostati zlatnim slovima upisana u knjigu povijesnih uspjeha zadarskog, ali i hrvatskog sporta, prvenstveno zbog velebnog rezultata hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu, ali i zbog svjetskog zlata braće Fantela.

„Čestitku na uspjehu, kako vama sportašima, jednako tako upućujem i svim vašim trenerima, koji su jako važna karika u pobjedničkom lancu. Na nama, predstavnicima javnih struktura, u prvom redu je zadatak pomoći vam da imate kvalitetne uvjete na treninge, ali i da se proširi baza sportaša. Iz tog smo razloga, mi u Zadarskoj županiji smo od prošle školske godine, znatno angažiranije krenuli u projekt sportskih liga osnovnih i srednjih škola. Na taj ćemo način pokušati u populaciji mladih stvoriti pozitivne vrijednosti i potaknuti ih na nove sportske izazove“, poručio je Mršić.

Nagradu za životno djelo 'Mile Filipi' zaslužio je Drago Marić, doajen zadarske sportske publicistike bez čijih djela bi praktično bilo nemoguće  proučavati povijest zadarskog sporta.

Svoje nagrade preuzeli su i Luka Božić, koji je osvojio nagradu 'Frane Vukić“ za najboljeg košarkaša Zadra u protekloj sezoni te kapetan NK Zadar Dragan Župan kojem je pripalo priznanje 'Hrvoje Ćustić' koje se tradicionalno dodjeljuje najboljem igraču Nogometnog kluba Zadar.

Pročitano 1722 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA