Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF)

Posted On Utorak, 15 siječnja 2019 16:25

U utorak, 15. siječnja 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za 8 prijavitelja koji su uspješno završili proces dodjele sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

U zadarske vrtiće uvodi se tako  produljeni boravak i smjenski rad, a sve zahvaljujući 14 milijuna i 300 tisuća kuna vrijednom projektu koji se u stopostotnom iznosu financira iz EU fondova.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, i gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisali ugovor u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda .

Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima Radost i Sunce, te 5 vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica). Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici. Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100%, a financiraju se iz ESF-a. Uz Grad Zadar, ugovore su danas potpisali i vrtići iz Makarske, Bjelovara, Krapine, Ploča, Šibenika, Triblja i Belišća.

Tom prigodom gradonačelnik je naglasio: „Današnjom dodjelom ugovora počinjemo jedan iznimno vrijedan i životno važan program. On nam donosi održivo rješenje za realne potrebe obitelji s djecom i omogućuje  usklađivanje njihovog obiteljskog i poslovnog života. U primjeru našeg grada to znači da će više od deset vrtića raditi do 22 sata, produljeni boravak organizirat će se u tri vrtića, a zaposlit će se više od trideset odgojitelja i više stručnih suradnika i tehničkog osoblja. Danas u Zadru slavimo blagdan naše nebeske zaštitnice Svete Stošije, a ovaj dar će sigurno razveseliti zadarsku djecu i roditelje.“

Nazočnima se obratio i zamjenik župana Šime Vicković koji je čestitao svima kojima su odobrena bespovratna sredstva te se zahvalio resornom ministarstvu koje je prošle godine za općine i gradove iz Zadarske županije izdvojilo 9 milijuna kuna, za ukupno 21 vrtićki objekt diljem županije.  

Ministrica Murganić naglasila je kako je ponosna na ovaj projekt kojim su htjeli postići  usklađivanje poslovnog i obiteljskog života. Spomenula je da je njeno ministarstvo do sada 117 milijuna i 500.000 kuna usmjerilo na  poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima diljem Hrvatske te da je upravo iz tog programa izgrađeno i novo dječje igralište na Višnjiku. „Ovaj projekt za koji danas potpisujemo ugovor usmjeren je na kadrove i zapošljavanje te na promjenu radnog vremena kako bi roditelji koji duže rade mogli svoje radno vrijeme uskladiti sa radnim vremenom tete kod koje se u grupi nalazi njegovo dijete“, istaknula je ministrica Murganić.

Ukupan iznos Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava iznosi 300.000.000,00 kn, a donošenjem sedme Odluke o financiranju ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava iznosi 275.690.959,16 kn te je do sada potpisano ukupno 58 ugovora.

Foto: Marin Gospić

Pročitano 1371 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA