Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Biograda

Posted On Ponedjeljak, 14 siječnja 2019 09:58

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u sportskoj dvorani biogradske srednje škole obilježen je Dana Grada Biograda na Moru i blagdan njegove nebeske zaštitnice sv. Stošije.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin, a gradonačelnik Ivan Knez je govorio o razvoju grada, njegovoj turističkoj orijentaciji, ali i brojnim projektima koji su u realizaciji ili će uskoro biti pokrenuti.

Posebno je izdvojio milijardu kuna vrijedan projekt biogradske aglomeracije. Radi se strateškom investicijskom projektu Vlade RH za područje bivše Općine Biograd pod nazivom "Razvoj vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Biograd na Moru, Pašman i Tkon".

„Biogradska aglomeracija se dijeli na dva projekta, kopneni i otočni. Kopneni obuhvaća Grad Biograd na Moru i općine Pakoštane i Sveti Filip i Jakov, dok otočni obuhvaća otok Pašman, odnosno općine Tkon i Pašman. Projekt aglomeracije za bivšu Općinu Biograd odnosi se na završetak izgradnje kanalizacije i vodovodne mreže te rekonstrukciju postojećih cjevovoda, odnosno promjenu starih s novim vodovodnim cijevima i očekujemo potpis ugovora tijekom ove godine“, najavio je Knez.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici i gosti – župan Zadarske županije Božidar Longin sa zamjenicima, čelnici susjednih gradova i općina te predstavnici gradova prijatelja iz zemlje i inozemstva.

„Kao grad na moru, i Biograd živi - od mora. I to ne samo u turističkom smislu. Kao naribarskijoj hrvatskoj županiji u interesu nam je i izgradnja kvalitetne ribarske infrastrukture. Zato je važno istaknuti da naša Županijska lučka uprava vodi projekt izgradnje ribarske luke Biograd. Za taj projekt se upravo izrađuje projektna dokumentacija za koji smo preko resornog ministarstva osigurali 1,5 milijuna kuna“, poručio je župan Longin dodavši da projekt dugoročno uključuje premještaj te gradnju nove trajektne luke u Biogradu. Taj projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financira se sredstvima iz EU fondova.

Na Svečanoj sjednici zaslužnim građanima dodijeljene su nagrade i priznanja. Silvio Ferara dobitnik je Nagrade za životno djelo, zbog iznimnih dostignuća i doprinosa koje je ostvario tijekom Domovinskog rata vođenjem Centra za obavješćivanje Biograd, kao i u svekolikom radu u društvenom životu s mladima. Godišnje nagrade Grada Biograda za proteklu 2018. godinu dobili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Biograd i Športsko ribolovna udruga Podlanica, a grb grada dobili su Davor Pešić, Petar Pešić, Mladen Pešić, Ivica Kapitanović Šulc, Gordana Kupus, Milivoj Bogdanić, Zvonko Dežnak, Radoslav Dominis i Domagoj Pribilović.

Pročitano 2406 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA