Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljena politička biografija Vladimira Šeksa

Posted On Ponedjeljak, 14 siječnja 2019 09:19

U Gradskoj loži u Zadru predstavljena je knjiga „Šeks. Politička biografija" autora Ivice Miškulina. Na zadarskom predstavljanju o knjizi su govorili prof.dr.sc. Mladen Ančić, doc.dr.sc. Zlatko Begonja i sam autor, doc.dr.sc. Ivica Miškulin.

Nazočne je pozdravio i župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuvši kako je Vladimir Šeks političar koji je snažno obilježio suvremenu povijest Hrvatske, a projektu samostalne i demokratske Hrvatske je dao najplodonosnije godine života.

„Kao što je i autor u knjizi naglasio, Šeks je osnivao HDZ, jer je u njemu prepoznao politički pokret s kojim se podudaraju i njegovi ciljevi i ideali. Težio je mirnom raskidu s komunističkim sustavom, preoblikovanju Hrvatske u državu parlamentarne demokracije, slobodnog tržišta i socijalne pravde te približavanju zapadnoeuropskim demokracijama. Slične motive smo imali svi mi koji smo već 1989. godine u HDZ-u i Franji Tuđmanu prepoznali snagu koja će ostvariti višestoljetni san hrvatskog naroda i stvoriti suverenu i samostalnu državu Hrvatsku“, poručio je Longin.

U ovom opširnom djelu na preko 800 stranica iznesena je politička biografija Vladimira Šeksa, jednog od istaknutih hrvatskih političara tijekom demokratizacije i osamostaljenja Republike Hrvatske. Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja, a temelji se na iscrpnom istraživanju svih relevantnih arhivskih izvora. U političkoj aktivnosti ovog političara, navodi izdavač Alfa d.d., zrcali se i značajan dio suvremene hrvatske povijesti, od vremena komunističke Jugoslavije - kada je Šeks bio protivnik režima - do razdoblja demokratizacije, osamostaljenja, Domovinskog rata, kao i hrvatske društvene i političke povijesti kasnog 20. i ranog 21. stoljeća.

Pročitano 2118 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA