Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljena politička biografija Vladimira Šeksa

Posted On Ponedjeljak, 14 siječnja 2019 09:19

U Gradskoj loži u Zadru predstavljena je knjiga „Šeks. Politička biografija" autora Ivice Miškulina. Na zadarskom predstavljanju o knjizi su govorili prof.dr.sc. Mladen Ančić, doc.dr.sc. Zlatko Begonja i sam autor, doc.dr.sc. Ivica Miškulin.

Nazočne je pozdravio i župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuvši kako je Vladimir Šeks političar koji je snažno obilježio suvremenu povijest Hrvatske, a projektu samostalne i demokratske Hrvatske je dao najplodonosnije godine života.

„Kao što je i autor u knjizi naglasio, Šeks je osnivao HDZ, jer je u njemu prepoznao politički pokret s kojim se podudaraju i njegovi ciljevi i ideali. Težio je mirnom raskidu s komunističkim sustavom, preoblikovanju Hrvatske u državu parlamentarne demokracije, slobodnog tržišta i socijalne pravde te približavanju zapadnoeuropskim demokracijama. Slične motive smo imali svi mi koji smo već 1989. godine u HDZ-u i Franji Tuđmanu prepoznali snagu koja će ostvariti višestoljetni san hrvatskog naroda i stvoriti suverenu i samostalnu državu Hrvatsku“, poručio je Longin.

U ovom opširnom djelu na preko 800 stranica iznesena je politička biografija Vladimira Šeksa, jednog od istaknutih hrvatskih političara tijekom demokratizacije i osamostaljenja Republike Hrvatske. Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja, a temelji se na iscrpnom istraživanju svih relevantnih arhivskih izvora. U političkoj aktivnosti ovog političara, navodi izdavač Alfa d.d., zrcali se i značajan dio suvremene hrvatske povijesti, od vremena komunističke Jugoslavije - kada je Šeks bio protivnik režima - do razdoblja demokratizacije, osamostaljenja, Domovinskog rata, kao i hrvatske društvene i političke povijesti kasnog 20. i ranog 21. stoljeća.

Pročitano 1976 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA