Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Najava druge Zimske škole tehničke kulture Zadar 2019.

Posted On Petak, 04 siječnja 2019 23:18

U ponedjeljak, 7. siječnja 2019. godine u Maškovića hanu u Vrani s početkom u 11 sati otvara se druga Zimska škola tehničke kulture Zadar 2019. koju organizira Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grad Zadr u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije udruga je koja djeluje na području Zadarske županije i za ishodište svojega rada i djelovanja ima istraživanja, procjenu i poticanje raznih oblika i sadržaja rada u tehničkoj kulturi, najčešće s darovitim i talentiranim mladim ljudima.
Zimska škola tehničke kulture je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Potaknuti pozitivnim iskustvom s naših šest ljetnih škola tehničke kulture u Telašćici i jednom zimskom školom u Maškovića hanu 2018. za osnovnoškolce, odlučili smo organizirati zimsku školu tijekom zimskih školskih praznika za srednjoškolce.

Program se provodi u trajanju od 7 dana, od 05. do 11. siječnja 2019. godine, u Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana, sa svakodnevnim izletima po Zadarskoj županiji, stručnim radionicama i predavanjima. U školi će sudjelovati 12 darovitih učenika srednjih škola s područja Zadarske županije koji su ostvarili uspjehe na natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja tijekom školske godine 2017./2018. Zajednica tehničke kulture pokriva troškove smještaja, prehrane, radnih materijala i izleta.
Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima kao i učlanjenje u neke od brojnih udruga Zajednice.

Pročitano 289 puta

Zadnje objave

siječnja 22, 2019

Odana počast u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i Masleničkom mostu

U nastavku obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica 93., danas…
siječnja 22, 2019

Obiježen Dan općine Jasenice

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan općine Jasenice koji se slavi u…
siječnja 22, 2019

Kninjani osvojili memorijalni turnir u sjedećoj odbojci

Sportskim događanjima započelo je obilježavanje 26. obljetnice Vojno redarstvene…
siječnja 21, 2019

Svečano obilježena 26. obljetnica VRO Maslenica

U Zadru je danas održana središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA