Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije bogatiji je za četiri nova vozila

Posted On Ponedjeljak, 17 prosinca 2018 15:29

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije bogatiji je za četiri nova vozila, čija je vrijednost gotovo dva milijuna kuna. Kupnjom jednog vozila za sanitetski prijevoz, te tri za potrebe Hitne pomoći, Zavod je vozni park povećao na ukupno 31 vozilo . Primopredaja vozila obavljena  je u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u nazočnosti župana Božidara Longina, njegovih zamjenika Šime Vickovića i Šime Mršića, resornog pročelnika Bernarda Marune, članove Upravnog vijeća ove ustanove, vodstva Zavoda za hitnu medicinu te njihovih djelatnika. 

 „Cilj je osigurati kvalitetan prijevoz za sve potencijalne bolesnike ili unesrećene, s naglaskom na udaljene ispostave Zavoda kojima su nova vozila i namijenjena.  Znamo da je oblik naše županije takav da imamo i onaj zavelebitski lički dio koji je daleko od bolnica. Stoga je izuzetno važno imati kvalitetna vozila koja mogu omogućiti realizaciju onog tzv. zlatnog sata čije poštivanje unesrećenima uvelike povećava šansu za preživljavanje i kvalitetan oporavak“, rekao je župan Božidar Longin i poželio vozačima hitne da vozila budu što manje u upotrebi te da bude što manje unesrećenih i bolesnih.

„Sanitetski prijevoz invalida je nova usluga koju pružamo pacijentima, a ova tri ostala vozila su namijenjena za izvanbolničku hitnu medicinu i ići će u ispostave Pag, Posedarje i Benkovac jer su oni iskazali najveću potrebu za novim vozilom. Iako cijena po vozilu iznosi preko 580.000 kuna, kad stavimo našu opremu ukupna vrijednost je preko milijun kuna. Županija je u tome sudjelovala sa 270.000 kuna decentraliziranih sredstava, ali ukupna vrijednost za svu opremu koju je Županija dala ove godine je oko 500.000 kuna jer su nabavljena 2 mehanička reanimatora. Vozila će ići  u upotrebu ovaj tjedan i radi se o vrlo kvalitetnom voznom parku“, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orović.

Riječ je o jednom  vozilu Volkswagen Caddy Trendline van 2.0 TDI, 75 Kw/102 KS,(cijena 220.000,00 kn sa Pdv-om), vozilo ima ugrađenu rampu za invalide, te će  se koristiti za potrebe sanitetskog prijevoza.

Nabavljena su i  tri  vozila Volkswagen Transporter Furgon 2.0 TDI, 150 Kw/204 KS,(cijena jednog vozila je 583.125,00 kn sa Pdv-om), što ukupno iznosi 1.749.375,00 kn sa Pdv-om.

Navedena vozila će biti raspoređena na udaljene Ispostave Zavoda za potrebe hitne medicinske pomoći.

Nakon primopredaje, župan Božidar Longin i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu predstavili su projekt izgradnje zgrade ispostave Hitne medicinske pomoći u Ninu.

Pročitano 2807 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA