Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije bogatiji je za četiri nova vozila

Posted On Ponedjeljak, 17 prosinca 2018 15:29

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije bogatiji je za četiri nova vozila, čija je vrijednost gotovo dva milijuna kuna. Kupnjom jednog vozila za sanitetski prijevoz, te tri za potrebe Hitne pomoći, Zavod je vozni park povećao na ukupno 31 vozilo . Primopredaja vozila obavljena  je u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u nazočnosti župana Božidara Longina, njegovih zamjenika Šime Vickovića i Šime Mršića, resornog pročelnika Bernarda Marune, članove Upravnog vijeća ove ustanove, vodstva Zavoda za hitnu medicinu te njihovih djelatnika. 

 „Cilj je osigurati kvalitetan prijevoz za sve potencijalne bolesnike ili unesrećene, s naglaskom na udaljene ispostave Zavoda kojima su nova vozila i namijenjena.  Znamo da je oblik naše županije takav da imamo i onaj zavelebitski lički dio koji je daleko od bolnica. Stoga je izuzetno važno imati kvalitetna vozila koja mogu omogućiti realizaciju onog tzv. zlatnog sata čije poštivanje unesrećenima uvelike povećava šansu za preživljavanje i kvalitetan oporavak“, rekao je župan Božidar Longin i poželio vozačima hitne da vozila budu što manje u upotrebi te da bude što manje unesrećenih i bolesnih.

„Sanitetski prijevoz invalida je nova usluga koju pružamo pacijentima, a ova tri ostala vozila su namijenjena za izvanbolničku hitnu medicinu i ići će u ispostave Pag, Posedarje i Benkovac jer su oni iskazali najveću potrebu za novim vozilom. Iako cijena po vozilu iznosi preko 580.000 kuna, kad stavimo našu opremu ukupna vrijednost je preko milijun kuna. Županija je u tome sudjelovala sa 270.000 kuna decentraliziranih sredstava, ali ukupna vrijednost za svu opremu koju je Županija dala ove godine je oko 500.000 kuna jer su nabavljena 2 mehanička reanimatora. Vozila će ići  u upotrebu ovaj tjedan i radi se o vrlo kvalitetnom voznom parku“, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Predrag Orović.

Riječ je o jednom  vozilu Volkswagen Caddy Trendline van 2.0 TDI, 75 Kw/102 KS,(cijena 220.000,00 kn sa Pdv-om), vozilo ima ugrađenu rampu za invalide, te će  se koristiti za potrebe sanitetskog prijevoza.

Nabavljena su i  tri  vozila Volkswagen Transporter Furgon 2.0 TDI, 150 Kw/204 KS,(cijena jednog vozila je 583.125,00 kn sa Pdv-om), što ukupno iznosi 1.749.375,00 kn sa Pdv-om.

Navedena vozila će biti raspoređena na udaljene Ispostave Zavoda za potrebe hitne medicinske pomoći.

Nakon primopredaje, župan Božidar Longin i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu predstavili su projekt izgradnje zgrade ispostave Hitne medicinske pomoći u Ninu.

Pročitano 251 puta

Zadnje objave

siječnja 22, 2019

Odana počast u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i Masleničkom mostu

U nastavku obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica 93., danas…
siječnja 22, 2019

Obiježen Dan općine Jasenice

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan općine Jasenice koji se slavi u…
siječnja 22, 2019

Kninjani osvojili memorijalni turnir u sjedećoj odbojci

Sportskim događanjima započelo je obilježavanje 26. obljetnice Vojno redarstvene…
siječnja 21, 2019

Svečano obilježena 26. obljetnica VRO Maslenica

U Zadru je danas održana središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA