Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dom za starije i nemoćne uskoro s povećanim kapacitetom

Posted On Ponedjeljak, 17 prosinca 2018 14:04

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je danas Dom za starije i nemoćne u Zadru. Korisnicima i osoblju zaželio je sretne nadolazeće blagdane te puno zdravlja u novoj 2019. godini. Ujedno je ravnatelju Marku Buljatu uručio prigodni dar – umjetničku sliku koja će krasiti jedan od zidova u Domu.

Dom za starije i nemoćne Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za 372 korisnika, a u tijeku su radovi na uređenju prostora nekadašnje Fizikalne terapije čime će Dom povećati svoj kapacitet za 14 soba koje će moći primiti još 21 korisnika.

„Prostor Fizikalne terapije preuređen je u četrnaest soba sa sanitarnim čvorom, od toga sedam dvokrevetnih i sedam jednokrevetnih soba. Dom je za navedeno uređenje utrošio 1,8 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, a bit će spreman za useljenje nakon blagdana“, rekao je ravnatelj Buljat najavivši da u sljedećoj godini kreće i projekt preuređenja depadanse, zgrade u neposrednoj blizini matičnog Doma. Tim projektom kapacitet Doma trebao bi se povećati za dodatnih tridesetak korisnika. 

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma, ali i podsjetio kako Zadarska županija od ove godine sufinancira smještaj u privatnim domovima iznosom od 500 kuna mjesečno.

„Svjesni smo da je velika potražnja za smještajem pa umirovljenicima koji su smješteni u privatnim domovima pomažemo iznosom od 500 kuna mjesečno. U ovogodišnjem smo proračunu osigurali iznos od 1,5 milijuna kuna za korisnike privatnih domova, a mjesečno smo u prosjeku imali oko 200 zahtjeva. S ostalim socijalnim mjerama koje redovno provodimo poput projekta Pomoć u kući starijim osobama za ukupno oko 350 korisnika i projekta Medicinska skrb starih osoba, ukupno na godišnjoj razini za socijalne mjere izdvajamo oko 2,2 milijuna kuna“, poručio je Longin.

Pročitano 368 puta

Zadnje objave

ožujka 13, 2019

NASTAVAK 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

Nastavak 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije prekinute dana 13. ožujka…
ožujka 08, 2019

Plenković s ministrima obišao projekte u Ninu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u završnom dijelu jučerašnjeg posjeta Zadarskoj…
ožujka 07, 2019

Premijer na Ugljanu i Pašmanu

Obilazak radova na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani Predsjednik Vlade Andrej…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA