Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren sajam Naši mali gušti 2018 na zadarskom Forumu

Posted On Srijeda, 12 prosinca 2018 14:58

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom, Gradom Zadrom i Turističkom zajednicom Grada Zadra organizirala je 13. izdanje sajma autohtonih proizvoda Zadarske županije Naši mali gušti. Brojnim posjetiteljima i organizatorima ove zanimljive manifestacije na svečanosti otvorenja pridružio se zamjenik župana Šime Mršić sa suradnicima. 

Zadarski Forum od 12. do 15. prosinca bit će domaćin najvećeg zadarskog sajma hrane, pića, suvenira i domaćih delikatesnih proizvoda Naši mali gušti, tradicionalne manifestacije koja je ovoga Adventa doživjela svoje 13. izdanje.

Ove je godine samo lokacija nova, a sve drugo ostaje kao i ranije: puno izlagača, još više ukusnih i originalnih proizvoda te brojni mali gušti – sve ono što ovu manifestaciju već godinama čini vrlo posjećenom u ovo blagdansko vrijeme.

U velikom šatoru koji će biti postavljen na Forumu od srijede do nedjelje, posjetitelji će moći kupiti razne domaće proizvode čak 61 izlagača, od čega su njih 24 iz Zadarske županije, dok ostali dolaze iz drugih županija. Sajam ove godine ima i međunarodni karakter jer će se svojim radovima predstaviti i dva izlagača iz Slovenije.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja sajma Naši mali gušti su razne radionice, pa se 12. prosinca u 11:30 sati organizira radionica izrade smokvenjaka i  kolača od smokava koju će održati Eugen Novaković,  čiji se OPG već tradicionalno predstavlja proizvodima od smokava.

Osnovna škola Vladimir Nazor iz Neviđana s otoka Pašmana, održat će radionicu izrade oslikanih platnenih torbi, privjesaka i gel svijeća, dok će Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanko Ožanić demonstrirati izradu  božićnih vjenčića. Također, ista će škola tri dana sajma s početkom u 11 sati organizirati i vrlo zanimljivu radionicu Blagdani bez viška kilograma.

Prvi Naši mali gušti organizirani su 2006. godine i te su godine, na svom premijernom izdanju, okupili 35 izlagača s područja Zadarske županije. U proteklih 12 godina ta je brojka narasla do 870 izlagača iz cijele Hrvatske, kojoj je baš ovaj zadarski sajam bio prvi susret s tržištem, kupcima i konkurencijom.

Pročitano 1180 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA