Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Program školskog mednog dana u OŠ Pakoštane

Posted On Petak, 07 prosinca 2018 14:56

Izaslanstvo Zadarske županije predvođeno zamjenikom župana Šimom Mršićem u pratnji sa županijskim vijećnicima Željkom Diberom i Daliborom Barešićem te pročelnikom Ivanom Šimunićem posjetilo je 43-je učenika prvih razreda osnovne škole Pakoštane i područnih škola iz Draga i Vrane te uručili im povodom školskog mednog dana poklone - med domaćih pčelara. Ravnatelj Vanjak sa učiteljicama, djecom i djelatnicima škole priredili su kratki program kojim su iskazali zahvalnost zbog posjete i dočekali goste sa ukusnim doručkom.
Svrha Programa školskog mednog dana je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu. Potreba za Programom školskog mednog dana proizlazi također iz činjenice da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani. U provedbu projekta je bila uključena AGRRA i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji sa Upravnim odjelom za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj i Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Program školskog mednog dana se provodi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola, upravo na današnji dan 07. prosinca 2018., a u Zadarskoj županiji uključeno je preko 1.500 djece, u svrhu:
- oblikovanja prehrambenih navika djece s ciljem povećanja unosa meda u prehrani djece
- promoviranja meda lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka) - podizanja svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda
- razvijanja prepoznatljivosti i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu korištenjem jedinstvene nacionalne staklenke za med i pčelinje proizvode
- podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda
- educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost

Svi smo svjesni da su upravo djeca naše najveće blago i njihova radost zapravo je naš najveći uspjeh. Važno je pri tome da budemo svjesni odgovornosti koju, prvenstveno kao roditelji, a i učitelji, imamo prenoseći razna znanja i pridonosimo u usvajanju zdravih prehrambenih navika naše djece.

 

Pročitano 2151 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA