Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Više od 500 natjecatelja u prvom izdanju futsal lige osnovnih škola

Posted On Petak, 07 prosinca 2018 09:01

Prvo izdanje futsal lige osnovnih škola Zadarske županije u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije svečano je otvoreno u Biogradu. U futsal ligi će sudjelovati 23 osnovne škole iz cijele Zadarske županije s više od 500 natjecatelja.

Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove godine je, sukladno najavama, proširio broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute lani, od ove sezone kreću i natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te rukometne lige za srednje škole.

„Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatram da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika. Kao župan dat ću sve od sebe da na prostoru cijele Zadarske županije potaknem sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život. Ovaj projekt namjeravamo u idućim godinama dodatno proširiti“, najavio je župan Zadarske županije Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikice Perkovića. Na otvorenju su nastupile Biogradske i Pakoške mažoretkinje.

Organizacija i provedba školskih natjecanja, odnosno futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

Pročitano 2176 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA