Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Supernova donirala Općoj bolnici Zadar uređaj vrijedan 312 tisuća kuna

Posted On Četvrtak, 06 prosinca 2018 09:20

Službi za kirurgiju Opće bolnice Zadar zadarska Supernova donirala je uređaj kojim će olakšati laparoskopske zahvate kod teško oboljelih pacijenata. Riječ je o naprednom insuflacijskom sustavu Airseal za održavanje konstantnog pneumoperitoneuma, vrijednom 312 tisuća kuna. Nabavkom AIR SEAL insuflacijskog sustava u Općoj bolnici Zadar postići će se viša razina u razvoju laparaskopije, a time i kvalitetnija zdravstvena usluga.
„Ovaj uređaj je do sada imala samo bolnica u Splitu. Riječ je o naprednoj tehnologiji, simulacijskom sustavu koji predstavlja korak naprijed u laparoskopiji u Hrvatskoj. Zadarska bolnica visoko kotira u području abdominalne kirurgije, a ovaj sustav je koristan jer nam omogućuje liječenje bez velikih rezova. On održava tlak nižim i širi prostor trbušne šupljine, čime se postižu šira radna polja. Bolja je vidljivost, a i otvara mogućnost uklanjanja tumora iz debelog crijeva“, otkrio je pročelnik Službe za kirurgiju dr. Jaša Pavić.
Voditelj Odjela za abdominalnu kirurgiju dr. Edgar Domini dodao je kako ovaj uređaj donosi velike pomake u digestivnoj kirurgiji.
„Znatno smo efikasniji i precizniji u radu, a vrijeme zahvata je skraćeno što je jako dobro za pacijente. Taj uređaj omogućuje da i s nižim tlakom bolje pristupamo problemima, jer se srujanjem zraka odvajaju tkiva koja nam olakšavaju pristup svim mogućim problemima u trbuhu. Inače, mi smo prva bolnica u Hrvatskoj koja je počela s endoskopskom kirurgijom, a kao priznanje dodijeljeno nam je i domaćinstvo Kongresa endoskopske kirurgije 2020. godine“, najavio je dr. Domini.
Župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić iskazali su zadovoljstvo što bolnica dobiva novu opremu kojom će bolje odgovoriti na zahtjeve vremena i omogućiti kvalitetnije liječenje pacijenata.
„Naša je Domovina poznata po izuzetno dobro obrazovanim liječnicima. No, ono što zahtijeva najviša financijska sredstva svakako je kvalitetna i vrlo sofisticirana medicinska oprema. Stoga je želja gospodarskog sektora da se uključi u humanitaran rad hvale vrijedna. Ovakve akcije predstavljaju jednu iznimnu sinergiju kroz koju do izražaja dolazi humanost i sve one temeljne ljudske vrijednosti koje nikada ne smijemo zaboraviti“, istaknuo je Longin.
Vrijednu donaciju uručila je voditeljica Supernova centra Zadar, Iva Surić, koja je iskazala zadovoljstvo suradnjom s Općom bolnicom Zadar koja ih je prepoznala kao partnera kojem se mogu obratiti.
“Iznimno smo sretni i ponosni što još jednu uspješnu godinu završavamo na zaista najljepši mogući način – vrijednom donacijom. Ovime želimo dati svoj doprinos u pružanju boljih i naprednijih zdravstvenih usluga i na svojevrstan se način zahvaliti lokalnoj zajednici čiji smo neizostavni dio. Ove godine već smo uručili donaciju od 150.000 kuna Ligi protiv raka, a isti iznos ćemo donirati sljedeće godine, kako bi se nabavio aparat za zračenje“, poručila je Surić.

Pročitano 2058 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA