Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dodjeljene nagrade „Volonterska ruka“ 2018. povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera

Posted On Srijeda, 05 prosinca 2018 15:37

Volonterski centar Zadar dodijelio je u srijedu, 5. prosinca 2018. godine nagrade „Volonterska ruka“ najistaknutijim volonterkama i volonterima te organizatorima volontiranja koji uključuju volontere/ke u rad svojih organizacija povodom Međunarodnog dana volontera. Dodjelom nagrade, Volonterski centar Zadar želi odati priznanje svim pojedincima i organizacijama koje su se svojim volonterskim angažmanom istaknule u lokalnoj zajednici.
“Od osnutka nam je želja i cilj stvaranje pozitivnog okruženje za razvoj volonterstva što uključuje promociju vrijednosti volonterstva, educiranje volontere o njihovim pravima i obvezama, ali i usmjeravanje organizatore volontiranja prema odgovornom uključivanju volontera te praćenju i vrednovanju njihova volonterskog angažmana.”, rekao je voditelj volonterskog centra Josip Vidov.
U ime Zadarske županije nazočnima se obratio pročelnik Nikica Miletić koji je podsjetio da je u sklopu Županijskih dana 2013. godine otvoren Volonterski centar Zadar pa su na taj način nekako pod isti krov stavljeni svi oni pojedinci plemenita i dobra srca koji su odvajali svoje slobodno vrijeme te svoje vještine i znanja stavljali u službu drugoga.
„Kroz ovih 5 godina rada Volonterskog centra, Županija je postupno povećavala iznos kojim pomaže rad centra i sada je to 170 tisuća kuna godišnje. Djelatnici Centra ulažu veliki trud u pripremu kvalitetnih projekata putem kojih povlače sredstva iz EU fondova za svoj rad. A njihov je rad itekako vidljiv i vrlo konkretan što je vrijedno svake pohvale.“, rekao je Miletić i čestitao svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada.

Ovogodišnja manifestacija se održala u Gradskoj loži Narodnog muzeja Zadar i jedna je od projektnih aktivnosti „Volontiranje-kompetencije za budućnost II" financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta jest povećanje broja volontera i koordinatora volontera na području Zadarske županije te promocija Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje s naglaskom na nove volonterske programe kojima se stječe iskustvo potrebno za daljnje obrazovanje. Partneri na projektu su nam Zadarska županija i Grad .

Kao i svake godine dosad, nagrada je osmišljena i izrađena volonterski od strane učenika zadarske srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a odluku o dobitnicima nagrade donijelo je Partnersko vijeće pri Volonterskom centru Zadar, sastavljeno od članova iz javnog sektora kao i iz organizacija civilnog društva. Svečanost su uljepšali gosti iz Motovuna, Domski bend kojeg čine korisnici/e Doma za odrasle osobe Motovun te ravnatelj Doma Boris Demark.

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg volontera je Karmen Kovačević. Karmen je volonterka Udruge mladih Ahimsa koja volontira u Udruzi za Down sindrom Zadar, Domu za starije i nemoćne osobe Zadar te u Zadarskom azilu. Iz udruge navode kako je Karmen uvijek nasmijana, vesela i aktivna osoba spremna pružiti pomoć kada treba, a volontiranje doživljava kao kvalitetan način ispunjavanja svoga dana.
• Ostali nominirani volonteri/ke su:
• Zdenko Ajduk, korisnik Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, za svakodnevnu pomoć pri dostavi obroka starijim i nemoćnim sugrađanima na Poluotoku.

• Tatjana Miličević za izvanredan doprinos i dugotrajni aktivni angažman u različitim volonterskim akcijama i programima udruge „Zajedno“ iz Benkovca.
• Martina Orlović za doprinos radu udruge „Zajedno“ Benkovac pritom jačajući solidarnost u lokalnoj zajednici.
• Kristina Miličević za promicanje volonterstva u lokalnoj zajednici kroz sudjelovanje u radu udruge „Zajedno“ Benkovac.
Dobitnik nagrade „Volonterska ruka“ za razvoj volonterstva (organizator volontiranja) na području Zadarske županije u 2017. godini je Udruga umirovljenica „Pozitiva Senior“.
Članice udruge umirovljenica „Pozitiva Senior“ između ostalog svakodnevno volontiraju u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar. S korisnicima/ama Doma provode kreativne radionice, potiču ih na učenje novih znanja te razmjenu iskustava i kreativnih ideja kao i na druženje u sklopu svojih izložbi, humanitarnih akcija i sličnih događanja.
Ostali nominirani za organizatore volontiranja su: Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije za uključivanje volontera/ki u rad njihovog programa, čime izravno utječu na popularizaciju volonterstva i pomagačkih zanimanja.
• Udruga mladih „Ahimsa“za aktivno provođenje volonterskih akcija u lokalonoj zajednici i promociju volonterstva među mladima.
• Dječji vrtić „Latica“ za uključivanje volontera/ki u rad svoje ustanove što ima pozitivan utjecaj na promicanje volonterstva i podizanje svijesti o djeci s poteškoćama u razvoju.
• Udruga „Zajedno“ Benkovac za svoj volonterski angažman u lokalnoj zajednici s naglaskom na zaštitu i promicanje prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

 

 

 

Pročitano 1673 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA