Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji zahvalnica povodom 110. obljetnice djelovanja HPGD Zoranić

Posted On Četvrtak, 15 studenoga 2018 09:56

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači obilježilo je 110. obljetnicu djelovanja.

Svečana skupština započela je izvođenjem neslužbene himne Društva - skladbom „Petar Zoranić“, autora Jakova Gotovca, a zboru pod ravnanjem Tomislava Košte, u izvedbi su se pridružili i nekadašnji članovi.

Tom se prigodom Društvo zahvalilo institucijama koje pomažu rad “Zoranića”. Tako je u ime Grada Zadra zahvalnicu primio gradonačelnik Zadra Branko Dukić, a ime Zadarske županije zahvalnicu je preuzeo zamjenik župana Šime Mršić koji je članovima zbora čestitao na dosadašnjem radu i zaželio puno uspjeha u budućem djelovanju.

„Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić je institucija ovog kraja. Iskreno želim da tako bude i dalje, na ponos svim žiteljima Zadarske županije“, istaknuo je Mršić.

HPGD Zoranić tom je prigodom nagrađeno Poveljom Hrvatskog sabora kulture i to za izuzetna postignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanja hrvatske kulture.

Članovi Zbora za svoj aktivan rad i doprinos nagrađeni su brončanim, srebrnim i zlatnim diplomama, a posebne, dijamantne diplome preuzeli su Milan Miočić Stošić, Davorka Mezić i Jadranka Gospić za više od 40 godina aktivnog djelovanja u “Zoraniću”.

U sklopu proslave velikog jubileja u utorak, 20. studenog u 20 sati Zbor HPGD “Zoranić” će u katedrali sv. Stošije održati veliki obljetnički koncert.

Pročitano 1182 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA