Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Škola protokola održana i u Zadarskoj županiji

Posted On Srijeda, 24 listopada 2018 20:16

Zadarska županija bila je u srijedu, 24. listopada domaćin Škole protokola – edukativnog programa Hrvatske zajednice županija namijenjenog službenicima za protokol i odnose s javnošću u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave , ustanovama te institucijama i službama koje dolaze u doticaj s protokolom ili o tim poslovima žele znati više. Nakon Istarske, Dubrovačko-neretvanske, Virovitičko-podravske i Kralovačke županije, službenici i u Zadarskoj županiji su također imali priliku obogatiti svoje znanje iz ovog područja.
Svi zainteresirani među kojima je bilo i službenika iz Splita, Šibenika i Zagreba, o protokolu su mogli saznati više od predavačice Senke Bilać, voditeljice Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija i v.d. pročelnice Ureda župana Šibensko-kninske županije . Bilać je ujedno i tajnica Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću koja je zajedno sa Zadarskom županijom bila partner u ovom projektu. Nazočne je upoznala što sve protokol podrazumijeva, kako treba komunicirati u određenoj situaciji i koja se pravila ne smiju kršiti, što je protokolarni red prvenstva, kako organizirati protokolarni posjet i dr.. Pritom je istaknula kako su greške u protokolu neizbježne, no mogu se svesti na minimum dobrim promišljanjem i planiranjem. „Svaka protokolarna situacija govori puno o našoj organizaciji, a poznavanjem i primjenom pravila protokolarnog ponašanja komuniciramo s različitim javnostima“, objasnila je predavačica Bilać. Tijekom današnje edukacije istaknuto je kako je protokol u redu ako je neprimjetan, a čak i male greške dovode do velikih naslova u medijima i loše reputacije.
Sudionike je na početku edukacije pozdravio zamjenik župana Šime Vicković koji je pohvalio rad Radne skupine za odnose s javnošću i Hrvatske zajednice županija koja pod jednim krovom okuplja sve hrvatske županije i Grad Zagreb.

Pročitano 1153 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA