Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

HRT Radio Zadar obilježio 50 godina djelovanja

Posted On Srijeda, 24 listopada 2018 08:51

U koncertnoj dvorani Kneževe palače svečano je proslavljena jubilarna 50. obljetnica početka emitiranja HRT Radio Zadra. Prigodnim programom bivši i sadašnji djelatnici prisjetili su se 50 godina rada najstarije zadarske radio postaje.

Nakon zvukova skladbe „Moba“ legendarnog Šime Dešpalja, 23. listopada 1968. prvi puta u eteru se začulo "Ovdje Radio Zadar", a od svojih samih početaka pa do danas HRT Radio Zadar prati život grada Zadra i cijelog zadarskoga kraja.

„Već od samog početka Radio Zadar se profilirao kao regionalna postaja temelj čije djelatnosti je bio, a slobodno možemo dodati i ostao, informativni program. Vrijeme je radiju donosilo sve kvalitetniju tehničku opremljenost, no ono čime  se Radio Zadar uvijek mogao ponositi bio je, i jest, kvalitetan kadar. Kao i u ostalim medijima, ali i drugim institucijama, ljudi su najveća vrijednost“, poručio je župan Longin podsjetivši kako su djelatnici Radio Zadra dijelili sudbinu sa svojim sugrađanima i u najtežim danima Domovinskog rata.

„Tada su djelatnici svoj profesionalan odnos dokazali emitirajući program 24 sata dnevno i u najtežim uvjetima, ostavši jedinim izvorom informacija te znakom da je Zadar i dalje slobodan i nepokoren“, kazao je Longin.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, glavna urednica Hrvatskog radija Eliana Čandrlić Glibota, glavni urednik HRT Radio Zadra Toni Pajkin te rukovoditelj HRT Centra Zadar Ante Kolanović koji je naglasio da je Radio Zadar živo tkivo ovoga grada i županije s kojima je neraskidivo vezan.

„Upravo zato želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli da Radio Zadar napreduje, makar i sitnim korakom – od utemeljitelja koji su u eter izgovorili prve riječi na današnji dan, do onih koji danas rade 24 sata programa“, rekao je Kolanović.

Svim sadašnjim i bivšim djelatnicima čestitamo veliki jubilej i želimo im još najmanje 50 godina uspješnog djelovanja!

 

Pročitano 267 puta

Zadnje objave

siječnja 22, 2019

Odana počast u Kašiću, Islamu Latinskom, Posedarju i Masleničkom mostu

U nastavku obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica 93., danas…
siječnja 22, 2019

Obiježen Dan općine Jasenice

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan općine Jasenice koji se slavi u…
siječnja 22, 2019

Kninjani osvojili memorijalni turnir u sjedećoj odbojci

Sportskim događanjima započelo je obilježavanje 26. obljetnice Vojno redarstvene…
siječnja 21, 2019

Svečano obilježena 26. obljetnica VRO Maslenica

U Zadru je danas održana središnja svečanost obilježavanja 26. obljetnice…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA