Potpisan Ugovor o darovanju za izgradnju stambene zone „Rabatin“

Posted On Ponedjeljak, 22 listopada 2018 19:58

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine, službeno je posjetio općinu Sveti Filip i Jakov gdje je s načelnikom Zoranom Pelicarićem potpisao Ugovor o darovanju zemljišta „Rabatin“ vrijednog 36 milijuna kuna, a za izgradnju nove stambene zone. Prigodi potpisivanja ugovora, nazočio je i župan Zadarske županije Božidar Longin.

„Danas je važan dan za našu općinu. Hvala Ministarstvu državne imovine, ministru Mariću i Vladi Republike Hrvatske što su omogućili i darovali zemljište za izgradnju buduće stambene zone Rabatin. Broj mladih obitelji na području općine se povećava, a one u novi život žele krenuti samostalno. Izgradnja buduće stambene zone je za njih idealna prigoda da stvore svoje vlastite domove“, rekao je načelnik Pelicarić. Dodao je kako je prije četiri mjeseca u Zadarskoj županiji održan zajednički sastanak s ministrom Marićem, te da je Općina Sveti Filip i Jakov jedna od onih u kontinuitetu koja dobiva državno zemljište kako bi se pomogao razvoj. „Mi smo jedna od rijetkih općina koja je svojim sredstvima gradila školu i dvoranu, k tome još kreditom u švicarcima. Vrijednost tih gradnji je 10 mil. kn i taj kredit plaćamo i danas. No škola u koju svaki dan ide 350 djece i koja je ponos, nema osnovnu infrastrukturu niti je povezana s mjestom. Znači ovo sve je prije svega za dobrobit Turnja i Sv. Filipa i Jakova jer se škola nalazi upravo na “međi” ta dva naselja. No raduje i zbrinjavanje mladih obitelji, a jednog dana izgradit ćemo i vrtić“, rekao je načelnik Pelicarić.

Župan Longin izrazio je zadovoljstvo jer svaki dolazak ministra Marića u Zadarsku županiju znači dolazak darova u obliku nekretnina. „To je ministarstvo od kojeg mi puno očekujemo, ali i puno u zadnjih godinu dana kao Županija i dobivamo,“ istaknuo je župan i dodao kako svi moramo raditi na tome da ovo područje bude ugodno mjesto življenja za sve žitelje naše županije. „Ministar Marić je to prepoznao, prepoznao je naš trud, mi imamo jedan izuzetno kvalitetan odnos sa ministarstvom i već u godinu dana realizirali smo niz pokrenutih projekata“, rekao je župan dodajući kako smo županija koja je „skočila“ za sedam stepenica na ljestvici uspješnosti tako da smo danas jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj.

U prigodi potpisivanja ugovora ministar Marić je rekao: „Danas se ovdje u Svetom Filipu i Jakovu svi osjećamo dobro činjenicom da će pusta državna imovina postati prostor života i novih domova za mlade ljude. To izravno znači da se život obnavlja, i da Država pokazuje da postoji. Stoga danas nije u središtu podatak o 36 milijunskoj vrijednosti ove imovine, nego naravni potez koji kao hrvatska Vlada i Ministarstvo državne imovine činimo prema sebi samima. Jer, kad vama darujemo, darujemo Hrvatskoj, i svima nama“.

Pročitano 153 puta
studenoga 18, 2018

Dan sjećanja na žrtve Škabrnje u Domovinskom ratu

Kolonom sjećanja "Korak po korak" i komemorativnim skupom u nedjelju, 18. studenog 2018.,…
studenoga 16, 2018

Znanstveno-stručni skup o nautičkom turizmu kao potencijalu lokalnog razvoja

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA organizira znanstveno-stručni skup o…
studenoga 16, 2018

3. Kongres sportskog turizma: Zadar je primjer sportskog grada

Športski centar Višnjik domaćin je 3. Kongresa sportskog turizma koji će od 15. do 17.…
studenoga 15, 2018

Održan radni sastanak Radne grupe za provedbu Plana navodnjavanja za područje Zadarske županije i projektnog tima

U srijedu, 14. studenog 2018. godine u Smilčiću je održan radni sastanak Radne grupe za…
studenoga 15, 2018

Predložen proračun za iduću godinu u iznosu većem od milijarde kuna

Pročelnica Upravnog odjela za financija i proračun Bibijana Baričević predstavila je na…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA