Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren 20. Biograd boat show

Posted On Petak, 19 listopada 2018 09:17

U Biogradu je otvoreno jubilarno 20. izdanje Biograd boat showa, najvećeg nautičkog sajma u ovom dijelu Europe. Svečanom otvorenju, između ostalih, nazočili su župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić.

„Zadarska županija uvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu. S obzirom na činjenicu da je naša obala razvedena, te da u Zadarskoj županiji imamo 116 otoka i otočića, s tisućama predivnih uvala, koje svakom posjetitelju nude užitak čiste i gotovo netaknute prirode, ne čudi da je baš nautički turizam grana koja se kontinuirano razvija’’, poručio je župan Longin podsjetivši da je naša županija najveća nautička destinacija u Republici Hrvatskoj, prema obuhvatu akvatorija nautičkih marina, sidrišta i privezišta, a prvi smo i po ukupnom broju vezova.

„Nautički turizam, dakle, vrlo je poželjan oblik turizma, no ujedno je i oblik turizma koji ne trpi površnost i loša rješenja. Zato, naše marine moraju biti što kvalitetnije, sa što širim sadržajem i još višom razinom zaštite okoliša. Često ističem da u turizmu moramo raditi na dodatnom iskoraku u kvaliteti, a marine poput ove u Biogradu su pravi primjer toga’’, zaključio je Longin.

Predsjednik uprave Ilirije d.d., Goran Ražnjević iskazao je ponos zbog jubilarnog izdanja BBS-a.

„Prošle je godine, ovdje na istom mjestu, obilježeno 60 godina neprekidnog i uspješnog djelovanja poslovnog sustava Ilirije d.d., a ove 2018. godine, dakle samo godinu dana kasnije, obilježava se novi značajni jubilej: 20. obljetnica djelovanja nautičkog sajma u sklopu poslovnog sustava Ilirije d.d., kao njegova organizatora“, rekao je Ražnjević.

Maja Markovčić Kostelac, državna tajnica za more svečano je otvorila sajam poručivši kako je Biograd boat show značajan gospodarski projekt.

„Ponosna sam što je Biograd Boat Show stasao iz malog lokalnog sajma u značajan svjetski i europski događaj. Činjenica da se prije održavao na kraju turističke sezone, a sada na kraju njenog vrhunca dokaz je da se promišlja o nautičkom turizmu“, dodala je Kostelac.

Ove godine na sajmu sudjeluje preko 300 izlagača sa preko 300 plovila, od čega 33 premijere luksuznih plovila među kojima je i Futura 40 Grand Horizon, Frauscher 858 Fantom te hrvatska premijera Prestige 520S - jahte od 50 stopa dizajnirane kao koncept „vlasničkog stana".

Sajam je otvoren od četvrtka do nedjelje 21. 10. u razdoblju od 10 do 18 sati.

Pročitano 1082 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA