Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zaprimljeno oko tisuću zahtjeva za rodiljne naknade

Posted On Ponedjeljak, 15 listopada 2018 13:49

 

Od početka 2018. godine Zadarska županija zaprimila je nešto više od tisuću zahtjeva za rodiljne naknade, što je porast od otprilike deset posto u odnosu na prošlu godinu. Podsjetimo, s početkom 2018. godine naknade za novorođenu djecu su podignute na tisuću kuna za prvo i drugo dijete, te na pet tisuća za treće i svako iduće dijete.

Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji svojih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića te pročelnika Bernarda Marune i Ivana Šimunića posjetio tri obitelji - u Bruškoj, Zadru i Bibinjama koje su tijekom ove godine dobile prinove - deveto, osmo i sedmo dijete u obitelji.

Uz simbolične poklone željeli smo im čestitati na hrabrosti, jer su oni pozitivan primjer demografskih kretanja u našoj županiji. Svjesni smo da podizanje rodiljnih naknada nisu dovoljna mjera, nego se sustavno trudimo stvarati sve preduvjete da roditelji te djece imaju siguran posao i riješena sva egzistencijalna pitanja“, poručio je župan Longin.

U posjetu obitelji Zuanović iz Bibinja, županijskom izaslanstvu priključio se i općinski načelnik Bruno Bugarija ponosno naglasivši da su Bibinje već duže vrijeme općina s pozitivnim prirodnim prirastom. Mladi roditelji, Tomislav i Anđela, prije sedam tjedana dobili su sedmo dijete, sina Jerolima.

Ovaj nas je posjet ugodno iznenadio. Zadovoljan sam jer vidimo podršku županijskih i općinskih struktura što znači da je naša zajednica živa i da reagira. Nije sve tako loše, jer uz malo borbe u našoj zemlji može se raditi, živjeti i stvarati obitelj, bolje nego igdje u svijetu. Trebamo vjerovati i pozitivno misliti“, istaknuo je Tomislav Zuanović.

 

Pročitano 1943 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA