Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Prijem u Domu županije za nagrađene policajce: Sigurnost je postala naš brend

Posted On Utorak, 09 listopada 2018 14:22

Župan Božidar Longin u Maloj vijećnici Doma županije održao je prijem za policijske službenike iz Zadarske županije, koji su dobili priznanja povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana hrvatske policije. Pojedinačnu godišnju nagradu za iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i ustrajnost u hvatanju počinitelja kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, dobio je Ivan Ukalović iz Druge policijske postaje Zadar. Ministarstvo unutarnjih poslova RH istom je prilikom dodijelilo Zahvalnicu policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, koji su također pokazali iznimnu hrabrost, požrtvovnost i profesionalnost tijekom kriminalističkog istraživanja kaznenih djela.

Priznanja su dobili Bore Mršić, Željko Pilipović, Tomislav Škara, Marin Jadreško, Ivica Dučić, Šime Kokić, Robert Vatavuk, Josip Brkljačić, Hrvoje Zanki, Joso Bubnjar i Ante Čirjak.

Na hrvatskoj policiji koja svojim djelovanjem na uspostavi reda i mira sustavno radi na podizanju opće sigurnosti te cjelokupne kvalitete življenja naše zajednice, velika je odgovornost. Kod nas je turizam glavna gospodarska grana, a on u najvećoj mjeri ovisi upravo - o sigurnosti. Baš je u tom pitanju ključna uloga hrvatske policije, čija je zadaća učiniti sve da se, prije svega naši građani, a zatim i brojni gosti i dalje osjećaju sigurnima, jer smo poželjno turističko odredište, između ostalog, i zahvaljujući sigurnosti. Sigurnost je, slobodno možemo kazati, postala naš brend“, istaknuo je župan Longin.

Dodao je da je osobito bio ponosan prilikom dodjele nacionalnih nagrada MUP-a u dvorani Lisinski u Zagrebu, kada je ministar Davor Božinović osobno uručio nagradu Ivanu Ukaloviću.

Zahvaljujem načelniku PU zadarske i svim vašim djelatnicima na kvalitetnoj suradnji. Biti policajac časna je dužnost. Ponosno je obavljajte i imat ćete našu maksimalnu podršku! Zajedničkim radom i sinergijom svih subjekata možemo učiniti našu županijom još boljim mjestom na život“, poručio je Longin.

U ime nagrađenih kratko se zahvalio Bore Mršić, voditelj službe kriminalističke policije, a potom se nazočnima obratio načelnik PU zadarske Anton Dražina istaknuvši odličnu suradnju s regionalnom i lokalnom samoupravom.

To je svakako jedan od glavnih preduvjeta za stvaranje nove kvalitete rada i podizanja stupnja sigurnosti, koje se može postići samo sinergijom svih čimbenika u društvu. Ostvarujemo sve bolje rezultate u svim domenama policijskog rada, a moramo nastaviti težiti tome da kvalitetan rad i visoki ugled policije bude konstanta, a povjerenje javnosti neupitno. Stanje sigurnosti kod nas je na iznimnoj razini i trudit ćemo se da bude i bolje“, rekao je Dražina podsjetivši da je upravo u Zadru bio smješten nacionalni Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018.

Nama je to dalo dodatan zamah u našem radu i rezultati nisu izostali. PU Zadarska stvara jednu novu kvalitetu, što pokazuju i ostvareni učinci, jer smo u posljednjih godinu dana imali više kvalitetnih poslova. Ljudi su oni koji donose rezultate i čine razliku, a ovi djelatnici su pokazali da kvalitetno rade svoj posao“, zaključio je Dražina.

Pročitano 4068 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA