Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Općoj bolnici Zadar i Ligi protiv raka Zadar Erste banka ukupno donirala 200.000 kuna

Posted On Utorak, 25 rujna 2018 14:48

U svrhu podizanja i unapređenje kvalitete medicinske usluge, Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) svečano je uručila donacije Ligi protiv raka Zadar i Općoj bolnici Zadar, ukupne vrijednosti 200.000 kuna, pojedinačnog iznosa 100.000 kn. Donacijom Ligi protiv raka Zadar, banka se priključila akciji  „Protiv raka u dva koraka“, kojom Liga prikuplja sredstva potrebna za kupnju linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških pacijenata Zadarske županije, a za koji je do sada prikupljeno preko 1.156 109,00 kuna. Opća bolnica će donirana sredstva koristiti nabavku novog gastroskopa, koji svakodnevno služi u dijagnostici i terapiji bolesti probavnog trakta, pri čemu se u Endoskopskoj laboratorij-ambulanti za gastroskopiju Opće bolnice Zadar dnevno napravi oko dvadesetak gastroskopija. Ravnatelju zadarske Opće bolnice, dr. Željku Čulini te dr. Branku Dukiću, gradonačelniku Zadra i predsjedniku Lige protiv raka Zadar, donacije je svečano uručio predsjednik Uprave Erste banke, Christoph Schoefboeck.

„Kao predstavnika osnivača Opće bolnice Zadar veseli me što svjedočimo još jednom uključivanju gospodarskog sektora u humanitarni rad. Ova donacija Erste banke, koja će biti utrošena na sanaciju dijela velike štete koju je Bolnica pretrpjela u prošlogodišnjoj poplavi, lijep je primjer iznimne sinergije kroz koju do izražaja dolazi humanost i sve one temeljne ljudske vrijednosti koje ne smijemo nikada zaboraviti. Stoga Upravi Banke upućujem svoju iskrenu zahvalu i ime svih žitelja Zadarske županije“, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin.

„Liga protiv raka Zadar i Opća bolnica Zadar 2016. otvorile su zajednički poseban račun za prikupljanje sredstava za kupnju linearnog akceleratora ili onog što se obično kaže aparata za zračenje onkoloških bolesnika Zadarske županije. Sve je započelo akcijom "Protiv raka u dva koraka" koju je Liga protiv raka Zadar u suradnji sa drugim udrugama i ustanovama u zdravstvu provela, i koju je svojim potpisima potpore podržalo 13.580 žitelja Županije. To nas je učvrstilo i dalo dodatni poticaj da ustrajemo u realizaciji kupnje aparata za zračenje, kojim bi se zaokružilo liječenje onkoloških bolesnika Zadarske županije ali i smanjilo sve troškove koje oni u postupku liječenja imaju, te u velikom dijelu riješilo i druge probleme na koje nailaze oni, ali i njihovi najbliži. Nabavku aparata za zračenje do sada su u mnogim akcijama Lige podržali mnogi građani, ustanove i tvrtke. Ovo je prigoda kojom smo se okupili da izrazimo zahvalnost Erste banci koja se također svojom donacijom Ligi i Općoj bolnici Zadar uključila u prikupljanje sredstava za aparat za zračenje,prepoznavši tako napore koje ne samo Liga,Opća bolnica Zadar,nego i svi žitelji Zadarske županije ulažu u poboljšanje zdravstvenog standarda u liječenju onkoloških bolesnika .Trenutačno stanje prikupljenih sredstava na računu za kupovinu aparata za zračenje je 1.156 109 kn i svakim danom zahvaljujući dobroti donatora koji nisu samo iz Zadarske županije, taj iznos se povećava i mi smo sve bliže ostvarenju postavljenog cilja. Hvala još jednom svim donatorima koji su se uključili u ovu akciju do sada, hvala Erste banci, kao i svima onima koji će se u budućnosti uključiti i tako pomoći onkološkim bolesnicima Zadarske županije“ istaknuo je dr. Branko Dukić, gradonačelnik Zadra i predsjednik Lige protiv raka Zadar.

Prilikom dodjele donacije dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar istaknuto je sljedeće: „Želim se zahvaliti u ime Opće bolnice Zadar Erste & Steiermärkische bank d.d. koja je za potrebe Službe za interne bolesti; Odjela gastroenterologije-endoskopija izvršila donaciju za kupnju novog gastroskopa. Nabavka novog gastroskopa za potrebe Službe, grada Zadra i Zadarske županije od iznimne je važnosti. Postupkom gastroskopije zbrinjavamo teška krvarenja iz gornjeg probavnog trakta, te se time izbjegavaju hitni kirurški zahvati i spašavaju ljudski životi. Postupak svakodnevno služi u dijagnostici i terapiji mnogih bolesti probavnog trakta. Želimo naglasiti da se u Endoskopskom laboratoriju-ambulanti za gastroskopiju Opće bolnice Zadar dnevno napravi oko dvadesetak gastroskopija. Na mjesečnoj bazi, uključujući dane vikenda kada je ustanova za postupak hitnih gastroskopija nadležna za pacijente s područja Gospića, Šibenika i Knina obavi se oko 100-ak gastroskopija. Podaci ustanove govore da se u godini dana napravi oko 1700 gastroskopija. Evidencija postupaka ide u prilog  razvoju zadarske gastroenterologije kao i educiranosti liječnika i medicinskih sestara, te smo obavljenim procedurama i zahvatima unutar gastroenterologije, uz bok najboljim centrima Republike Hrvatske.“

„Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva. Stoga mi je veliko zadovoljstvo što današnjom donacijom zadarskoj Općoj bolnici i Ligi protiv raka možemo doprinijeti unapređenju zdravstvene skrbi na području Grada Zadra i cijele Županije. Oba projekta neophodna su za podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva, stoga sam ponosan da u njima kao banka sudjelujemo“, kaže Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

Pored uplate donacije, Erste banka će također svim građanima koji odluče donirati sredstva na račun Lige protiv raka Zadar, otvorenog u Erste banci omogućiti uplate bez plaćanja naknade.

Pročitano 1117 puta

Zadnje objave

listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…
Braća Fantela
listopada 05, 2020

Župan čestitao braći Fantela na europskoj bronci

Trofejni zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo izazovnu 2020. godinu…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA