Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Sukošan: Kreće izgradnja nove tržnice i vrtića

Posted On Srijeda, 19 rujna 2018 10:39

Prigodnim programom u Sukošanu je proslavljen Dan općine, ujedno i Dan obrane Sukošana i Debeljaka, koji se obilježava u spomen na 18. rujna 1991. godine kada je spriječen pokušaj proboja srpskog agresora na Jadransku magistralu. Svečanoj sjednici povodom Dana općine uz brojne načelnike susjednih općina, prisustvovali su župan Zadarske županije Božidar Longin kao posebni izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Dražić da bi potom načelnik Ante Martinac govorio o razvojnim projektima koji su u provedbi. Podsjetio je da prošle godine svečana sjednica povodom Dana općine nije održana zbog velike rujanske poplave koja je nanijela veliku štetu, koliko javnim objektima, toliko i privatnim. Martinac je ipak naglasio kako je dobrom koordinacijom svih nadležnih službi te uz pomoć Vlade RH, Zadarske županije i Županijske uprave za ceste većina šteta na infrastrukturnim objektima uspješno sanirana. Najavio je da uskoro kreće projekt rekonstrukcije javne rasvjete, kojim će se zamijeniti 1100 rasvjetnih tijela u sustav štednih LED žarulja, a do iduće sezone Sukošan bi trebao dobiti novu tržnicu i ribarnicu.

Posebno smo ponosni pozitivnim prirodnim prirastom na području naše općine, zbog čega smo već započeli s izgradnjom vrtića u Gorici, a na natječaj Europskog fonda za ruralni razvoj prijavili smo i projekt izgradnje novog vrtića u Sukošanu. Radimo i na projektu proširenja Osnovne škole Sukošan kako bi se nastava održavala u jednoj smjeni“, istaknuo je Martinac.

Župan Longin je u svom govoru također naglasio važnost ulaganja u djecu i mlade istaknuvši da je Županija od ove godine povećala naknade za novorođenčad, a nizu poticaja za učenike pridodala je pokrivanje cjelokupnih troškova školovanja za deficitarna zanimanja.

Uz sve mjere i poticaje koje zajednički provodimo, svjesni smo da je jedina prava demografska mjera sustavno stvaranje preduvjeta da mlade obitelji imaju posao i sigurnu egzistenciju. Da se stvari pokreću na bolje govore konkretne brojke - s krajem srpnja imali smo oko 2700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a od početka godine bilježimo kontinuirani rast zaposlenosti od čak 5 posto. Prvi puta od osnutka naše županije dosegnuli smo rekordnu brojku od 60 tisuća zaposlenih osoba i to je ono što nas ohrabruje“, poručio je Longin dodavši kako je najperspektivnija gospodarska grana u našoj županiji turizam, a kako bi se turizam i dalje razvijao, potrebno je i dalje ulagati u poboljšanje ponude, ali i prateće infrastrukture.  

Često to ističem, pa ću ponoviti i sada – nema ozbiljnog turizma bez riješenog pitanja odvodnje i vodovoda. Upravo je to jedan od najvažnijih zadataka koji sam sebi kao župan postavio u ovom mandatu. Uključen sam u sve aktivnosti koje vaša općina provodi u projektu Aglomeracija Bibinje – Sukošan, a moji suradnici i ja smo im maksimalno na raspolaganju“, zaključio je Longin.

Nagradu za životno djelo Općine Sukošan posthumno je dodijeljena Zlatku Dinku Paviću, profesoru hrvatskog jezika i književnosti, a nagradu je preuzeo njegov sin Goran. Zahvalnice Općine Sukošan dobili su Zdravko Peljušić za predani dugogodišnji rad u crkvi kao zvonar, Mirjana Veleslavić Nadinić za dugogodišnji rad u turističkoj promociji i organizaciji kulturno zabavnog života u zajednici, dr. med. Predrag Pavić Dano za humanost i nesebičnu pomoć žiteljima Općine Sukošan, Stipe Kuliš za posebne zasluge u promicanju sporta i tjelesne kulture te 15-godišnji Luka Smolić, državni prvak u kickboxingu.

 

Pročitano 871 puta

Zadnje objave

lipnja 17, 2019

U županijskim i gradskim školama od jeseni više praznika

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja osnivači škola mogu samostalno…
lipnja 17, 2019

Natječaj za upis učenika u 1. razred Srednjih škola

Zadarska županija objavila je natječaj za upis učenika u 1. razred srednjih škola u šk.…
lipnja 12, 2019

Održan peti trening prijenosa prijašnjih i sadašnjih znanja i vještina u sklopu projekta Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas - ForBioEnergy

Zadarska županija, u suradnji s Parkom prirode Velebit, organizirala je 7. lipnja 2019.…
lipnja 12, 2019

Svečano obilježen Dan općine Pašman

Svečanom sjednicom u dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima proslavljen je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA