Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Od programa u turizmu Zadarska županija ulaže najviše u program Hercultour

Posted On Petak, 17 kolovoza 2018 15:39

Prema podacima iz aplikacije Otvoreni proračun, četiri južne hrvatske županije izravno u gospodarstvo ulažu ukupno 291,3 milijuna kuna. Najveći iznos tog novca, a riječ je o 155,2 milijuna kuna, dolazi iz fondova Europske unije.

Poveznica gospodarstva i turizma je neupitna. Na valu turističkog rasta mnoge su jedinice lokalne i regionalne samouprave izgradile i ostale gospodarske djelatnosti. Naša županija ima sjajne mogućnosti velik dio proizvodnih aktivnosti raditi u službi turizma. Poveznica turizma i gospodarstva u posljednje vrijeme najvidljivija je kod OPG-ova, odnosno sve većeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i agroturizma u ruralnim dijelovima županije“, kaže župan Zadarske županije Božidar Longin.

Podaci aplikacije Otvoreni proračun pokazuju da u programe turizma Zadarska županija najviše ulaže u Projekt Hercultour – 5,1 milijun kuna, od čega 4,3 milijuna dolaze iz fondova EU. Projekt uključuje upravljanje i promidžbu kulturnim i turističkim rutama te posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA - na zadarskom Poluotoku Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana, zatim Asserija, Kaštel Benković u Benkovcu, Stari grad Pag i Nin. Projekt se financira iz europskog Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014-2020, a Zadarska županija je vodeći partner.

Na putovima liburnsko-rimskog nasljeđa nastojimo izraditi planove upravljanja i marketinga. Cilj je promovirati ono što je već učinjeno, ali i dobiti stručni dokument koji će utvrditi kako upravljati s time i kako to dodatno valorizirati“, ističe pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Turistička ponuda i sadržaji sve su veći, a Zadarska županija shvaća i važnost pokretanja ne-turističkog sektora zbog čega se iz proračuna redovno subvencionira malo i srednje poduzetništvo.

 

 

Pročitano 858 puta

Zadnje objave

listopada 21, 2020

Započela provedba projekta CUHaCHA - „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa.…
listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA