Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Kolan i otvorena Luka Mandre

Posted On Četvrtak, 12 srpnja 2018 15:47

U četvrtak, 12. lipnja prigodnom svečanošću obilježen je Dan Općine Kolan i blagdan njihove zaštitnice Gospe od Karmela. U prigodnom obračanju načelnik ove mlade otočne općine Marin Pernjak naglasio je prije svega zajedništvo svih načelnika i gardonačelnika na otoku Pagu koji zajedno rade na dobrobit svojih žitelja. “ Da bi se Kolan dalje razvijao, da bi se mogli realizirati projekti, izgraditi zgrade, da bi se mogao izgraditi novi vrtić za kojega uskoro ide natječaj za projektnu dokumentaciju, potrebno je imati zemljište. Na žalost, Općina Kolan nije imala u vlasništvu dovoljno zemljišta da bi sve to realizirala jer je večina u privtnom vlasništvu”, rekao je Pernjak i dodao da je Kolan zemljopisno u centru otoka Paga i da se treba raditi na tome da otok spaja naše dvije Županije. “Moramo povezat otok u jedan čvor, jer mi smo jedna zajednica koliko god imali četiri jedinica lokalne samouprave. Nas veže infrastruktura, voda, struja, ceste i slično”- naglasio je Pernjak još jednom istaknuvši kako se to zajedništvo treba sačuvati.
“Ova, površinom mala općina već ima odlične preduvjete za održivi razvoj gospodarstva koje je spoj tradicionalnog stočarstva, proizvodnje sira te turizma. Naravno da je upravo turizam najjača ovdašnja gospodarska grana.
Gosti ovdje u najvećoj mjeri dolaze uživati u mirnom obiteljskom odmoru, u čistom moru, lijepim plažama i kvalitetnoj gastronomskoj ponudi.”- rekao je zamjenik župana Šime Mršić dodavši da je za razvoj turizma važna i infrastruktura, kao i zaštita okoliša.
“Županija u okviru svojih financijskih mogućnosti pomaže ovdašnje projekte, a posebno moramo istaknuti veliko ulaganje u lučku infrastrukturu, točnije sanaciju dijela luke Mandre koja je provedena prije tri godine.
Naša Županijska lučka upravo provela je sanaciju operativne obale ukupne vrijednosti od gotovo 800 tisuća kuna. Uz toliko prirodnih potencijala, upravljati razvojem ovoga područja vrlo je izazovno, te je stoga na jedinici lokalne samouprave da osmišljava nove projekte i priprema ih za prijavu na natječaje za sredstva EU fondova.”- dodao je Mršić i čestitao svima Dan Općine.
U ime načelnika i gradonačelnika Otoka Paga nazičnima se obratio gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je također naglasio dobru suradnju svih JLS na otoku.
Nakon svečanog dijela programa u Mandrama su prigodnim presijecanjem vrpce zamjenik župana Šime Mršić i ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola obilježili završetak radova na obnovljenoj luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja – Luci Mandre.
Naime, Županijska lučka uprava Zadar izvršila je tijekom 2015. godine radove na sanaciji dijela luke Mandre ukupne vrijednosti 612.385,50 kn, a upravo završeni radovi na sanaciji operativne obale ukupne su vrijednosti 798.677,68 kn.

 

Pročitano 2074 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA