Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin na Danu Općine Tkon

Posted On Srijeda, 11 srpnja 2018 13:34

U Tkonu je, povodom Dana općine i blagdana sv. Benedikta, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečanoj sjednici su, uz ostale, prisustvovali župan Zadarske županije Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić.

Od vitalne važnosti za razvoj cijelog otoka Pašmana dva su projekta. Prvi, Aglomeracija Biograd – Pašman – Tkon, vrijedan je 110 milijuna eura, a drugi je gradnja nove trajektne luke Tkon, projekt vrijedan 32 milijuna kuna, najavio je općinski načelnik Goran Mušćet.

„Općina Tkon ima kontinuirani razvoj i trenutačno imamo 32 projekta u različitim fazama izrade. Sve to odrazilo se i na dobre turističke rezultate pa već na početku ove sezone bilježimo 30 posto više noćenja i tri puta više gostiju u kampovima u odnosu na prošlu godinu. Kao mala općina s ograničenim financijskim sredstvima, povećali smo porodiljske naknade za 50 posto, snizili cijenu vrtića i oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa osobe do 40 godina starosti koje žive na području naše općine pri gradnji ili kupnji prve nekretnine. Ove školske godine imali smo 17 učenika i studenata koji su primali stipendije, što to je tri puta više nego prethodne godine“, pohvalio se načelnik Mušćet.

Čestitajući mještanima Tkona blagdan njihovog nebeskog zaštitnika sv. Benedikta, župan Božidar Longin ustvrdio je da županija prati aktivnosti na području općine, te da je posebno zadovoljan dobrom suradnjom na projektu nove trajektne luke Tkon, za čiju je izgradnju je Županijska lučka uprava osigurala bespovratnih 32 milijuna kuna iz europskih fondova.

„Riječ je o prvom projektu lučke infrastrukture u Republici Hrvatskoj koji se financira iz europskog programa Konkurentnost i kohezija. Do sada je već sredstvima Županijske lučke uprave, Zadarske županije i Ministarstva prometa realizirana podfaza I. u vrijednosti oko 13 milijuna kuna, a očekujem da ćemo u roku od iduće dvije godine završiti cijeli projekt i da će Tkon dobiti novu, modernu trajektnu luku“, rekao je župan Longin pohvalivši i sve veći broj proizvođača s otoka Pašmana s oznakom Hrvatski otočni proizvod, kojima županija pomaže u okviru svojih redovnih natječaja za male poduzetnike i poljoprivrednike. Posebno je istaknuo manifestaciju Škraping koja je kao pravi brend otoka Pašmana i Zadarske županije postala prepoznatljiva na nacionalnoj razini.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Tkon tradicionalno su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Ovogodišnji laureati su: Kulturno umjetnička udruga Kunjka, pučka pjesnikinja i umjetnica Vinka Titulić, pučka pjesnikinja Radica Rada Vrančić, vlasnik ribarskog obrta Studenac Tomislav Jakovljev, ugostitelj, turistički radnik, kalafat, pisac i kolumnist Stipe Ivanović Cipre, rukometaš Roko Pribilović i Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Zadru.

 

Pročitano 1038 puta

Zadnje objave

listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…
Braća Fantela
listopada 05, 2020

Župan čestitao braći Fantela na europskoj bronci

Trofejni zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo izazovnu 2020. godinu…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA