Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Aktualni sat: Ključ dobre sezone je kvalitetna priprema

Posted On Četvrtak, 28 lipnja 2018 08:48

„S obzirom na očekivane brojke dolazaka turista u sezoni, trebamo biti u redovitoj koordinaciji sa svim službama. Prošle sezone su nas pogodile elementarne nepogode, u prvom redu požari tijekom ljetne sezone, a ove godine poučeni tim iskustvima moramo biti maksimalno spremni“, poručio je župan Božidar Longin tijekom aktualnog sata 7. sjednice skupštine Zadarske županije. Longin je istaknuo kako je tijekom posljednjih nekoliko tjedana održao više sastanaka, kako s gradonačelnicima i načelnicima tako i s predstavnicima PU Zadarske, Županijske lučke uprave, Lučke uprave Zadar, Carinskom upravom i Lučkom kapetanijom na temu pripreme turističke sezone.

„Potrebno je voditi brigu o regulaciji pomorskog i cestovnog prometa uslijed znatnog povećanja broja ljudi tijekom ljetnih mjeseci, o sigurnosti kupača na plažama, ali i o brojnim problemima koji se pojavljuju poput nelegalnog korištenja parkirališta za kampere, održavanja reda među taxi službama, usklađivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata. Reda mora biti i drago mi je da smo svi na istom tragu“, dodao je Longin.

Vijećnicu Jadranku Grabić zanimalo je što tijekom ove ljetne sezone može očekivati stanovništvo u naseljima Zadarske županije u kojima nije izgrađen sustav javne vodoopskrbe.

„Na posljednjem radnom sastanku s gradonačelnicima i načelnicima zamolio sam ih da nam dostave svoje potrebe vezano za prijevoz i opskrbu pitke vode u ljetnim mjesecima. Prikupili smo njihove potrebe, te smo se obratili Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, odnosno Savjetu za robne zalihe s molbom da nam ustupe na korištenje više autocisterni različitih zapremnina, a kontaktirali smo i kolege župane kontinentalne Hrvatske da nam sukladno svojim mogućnostima pomognu“, dodao je Longin.

Župan je na aktualnom satu pohvalio Upravni odjel za poljoprivredu koji je uspješno proveo još jedan projekt navodnjavanja 'Baštica 2 – podsustav Smilčić' za koji je prije nekoliko dana potpisan ugovor vrijedan 23 milijuna kuna, u potpunosti financiran europskim sredstvima.

„Nama je poljoprivreda jedna od osnovnih gospodarskih grana pa su sustavi navodnjavanja od iznimne važnosti. Dobili smo još 33 milijuna kuna za sustav navodnjavanja Lišansko polje (240 ha), a u pripremi su još dva projekta - sustav navodnjavanja Donja Baštica (100 ha – 7 mil. kn) te Vransko polje I. faza (1625 ha – 250 mil kn)“, naglasio je Longin.

Nekoliko upita na aktualnom satu bilo je vezano uz aktualnu problematiku s Općinom Vir, odnosno oko izdavanja građevinske dozvole za benzinsku postaju Tri Bartola.

Naš resorni Upravni odjel radi maksimalno kvalitetno i transparentno o čemu svjedoči i brojka o desetak tisuća legaliziranih objekata na području Općine Vir. Kao župan, vjerujem svojim suradnicima i stao sam uz njih jer smatram da su sve radili po propisima. Ono što je najvažnije za istaknuti – Ministarstvo graditeljstva nije od našeg odjela zatražilo poništenje građevinske dozvole za spornu benzinsku postaju“, rekao je župan koji je komentirao i situaciju sa gradnjom obalnog zida u Petrčanima.

„Naravno da sam pratio taj slučaj i zatražio sam očitovanje ravnatelja ŽLU-a, Davora Škibole. On me je izvijestio da se radi prema projektu koji je bio na javnom uvidu i tada ga nitko nije smatrao spornim. Županijska lučka uprava financira prvu fazu izgradnje na inicijativu Grada Zadra i predstavnici mjesnog odbora Petrčane neka se obrate gradu ako imaju kakva dodatna pitanja“. 

Dio oporbenih vijećnika zanimala je i situacija oko izbora ravnatelja u Županijskoj upravi za ceste i Narodnom muzeju Zadar. Longin je ponovio da on kao župan, ne kadrovira po ustanovama.

„Podržavam izbor stručnih i kvalitetnih kadrova, a rad ustanova nadziru upravna vijeća i na njima je odgovornost da se posluje kvalitetno i transparentno“, poručio je Longin.

Pročitano 1290 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA