Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisani Ugovori sustava javnog navodnjavanja Baštica –II faza (Smilčić)

Posted On Srijeda, 20 lipnja 2018 12:36

 

U srijedu,  20. lipnja 2018. godine u  Domu Zadarske županije potpisana su  3 Ugovora za sustav javnog navodnjavanja Baštica –II faza (Smilčić)  : Ugovor o javnoj nabavi radova na građenju sustava javnog navodnjavanja Baštica –II faza (Smilčić) s Braco-Kop d.o.o., Ugovor o uslugama stručnog projektantskog nadzora nad građenjem sustava javnog navodnjavanja Baštica –II faza (Smilčić) s Hidrokonzalt –projektiranje d.o.o. i   Ugovor o uslugama koordinatora II zaštite na radu u tijeku građenja sustava javnog navodnjavanja Baštica –II faza (Smilčić) s Inspekt d.o.o.

U ime Zadarske županije ugovor je potpisao župan   Božidar Longin, u ime Hrvatskih voda  direktor Zoran Đuroković,  direktor tvrtke Braco-Kop d.o.o. Tomo Garić,  direktor Hidrokonzalt- projektiranje d.o.o. Jerko Polić te direktor  tvrtke Inspekt d.o.o. Marijo Vrdoljak.

Ovom prilikom župan Božidar Longin istaknuo je dobru suradnju sa Hrvatskim vodama te podsjetio na prošlogodišnju veliku sušu kada su stradale brojne poljoprivredne kulture. Naveo je da nas turizam pokreće i daje dodanu vrijednost, ali i da nam je jedna od osnovnih gospodarskih grana poljoprivreda pa su sustavi navodnjavanja od iznimne važnosti.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je kako se u programu ruralnog razvoja trenutačno vodi 9 projekata očekivane vrijednosti  oko 300 milijuna kuna, u sklopu kojih će biti izgrađeno 3800 ha  novih navodnjavanih površina u Republici Hrvatskoj. „Vidimo da su hidrološke ekstremne situacije sve  učestalije, tako da je ovo naš način adaptacije i prilagodbe tim klimatskim promjenama.  Na taj način pomažemo i našim poljoprivrednicima da mogu uči u tržišnu utakmicu i da ponudimo domaće autohtone proizvode“, istaknuo je Đuroković.

Izgradnjom  Sustava navodnjavanja Baštica - II faza, Smilčić omogućit će se  navodnjavanje 158 ha  poljoprivrednih površina u vlasništvu 43 poljoprivredna gospodarstva s kojima je sklopljen predugovor o korištenju sustava, a na kojima  prevladavaju nasadi voćnjaka i vinograda (93 ha) te povrtlarskih kultura (65 ha).

Ciljevi projekta

  • Povećanje kvalitete korištenja područja u poljoprivredne svrhe;
  • Povećanje površine područja koju će biti moguće navodnjavati;
  • Omogućavanje korištenja područja za uzgoj novih kultura;
  • Održivo upravljanje resursima;
  • Poticanje konkurentnosti poljoprivrede;
  • Zadržavanje stanovništva u ruralnom području.

Za izgradnju navedenog sustava navodnjavanja procijenjene vrijednosti 23.151.037 kn s PDV-om osigurana su sredstva  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. temeljem  Ugovora o financiranju operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“  kojeg je Zadarska županija sklopila 11. svibnja 2017. godine s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a koja je temeljem navedenog ugovora odobrila Zadarskoj županiji potporu u najvišem iznosu od 22.889.973,00 kuna od čega iznos potpore od strane EU iznosi 85%, a iznos potpore od strane RH iznosi 15%.

 

Pročitano 3299 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA