Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone

Posted On Ponedjeljak, 18 lipnja 2018 09:09

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je u subotu Zadru na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018, koji će od 15. lipnja do 15. rujna djelovati u Policijskoj upravi zadarskoj, kao glavni policijski stožer.

U otvaranju Stožera sudjelovali su i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima, glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima, načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, brigadni general Ivica Komljen - zamjenik ravnatelja VSOA-e, te drugi predstavnici VSOA-e  i SOA-e, među kojima i načelnik Centra Zadar Alen Vugrek.

Nakon kratke prezentacije pomoćnika načelnika uprave policije, Josipa Bukvića, o ciljevima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koju su pratili i predstavnici medija, ministar je uspostavio konferencijski poziv video linkom s Policijskom upravom istarskom, kojom prilikom su nazočni putem video linka dobili informacije o stanju sigurnosti na području te županije.

Potom je uslijedio posjet Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka Zadar, gdje je voditeljica Centra Mirna Kovač Bašić prisutne upoznala s radom Centra. Ministar Božinović je naglasio kako se broj turista svake godine povećava, da sezona traje sve dulje, što donosi više posla službama koje brinu o sigurnosti.

„Imamo realnu sliku onoga što se događa na prometnicama, u gradovima, na moru. Sve te informacije slijevat će se u ovaj centar, a odluke o usmjeravanju, korištenju i preusmjeravanju određenih snaga donosit će se ovdje. Centar je u Zadru, ali ovo je nacionalna institucija, institucija Ravnateljstva policije koja djeluje zajedno s partnerima iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane i ostalih sigurnosnih službi", istaknuo je Božinović.

Naglasio je kako moderna policija mora biti fleksibilna i mobilna te se organizirati funkcionalno, kako bi prikupila sve relevantne informacije sigurnosnog karaktera. Dodao je da u pozadini svih uspješnih turističkih brojki stoji činjenica da je Hrvatska prepoznata kao sigurna turistička destinacija i to zbog rada svih službi koje danonoćno brinu o sigurnosti domaćih ljudi, ali i svih gostiju.

Pročitano 2993 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA