Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Proslava Dana državnosti RH u Berlinu

Posted On Petak, 15 lipnja 2018 09:14

 

Na poziv veleposlanika RH u SR Njemačkoj Gordana Grlić Radmana, župan Božidar Longin sa izaslanstvom Zadarske županije sudjelovao je u proslavi Dana državnosti RH u Berlinu. Na diplomatskom prijemu koji se održao u zgradi predstavništva savezne pokrajine Baden Wurttemberg u Berlinu u utorak 12. lipnja, nazočni su bili brojni uzvanici, predstavnici savezne pokrajine Baden Wurttemberg, diplomatski i vojni predstavnici veleposlanstva stranih država, njemački i hrvatski gospodarstvenici uz nazočnost izaslanstva Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora predvođenog dr.sc. Mirom Kovačem te izaslanstva Vlade RH sa potpredsjednikom Vlade RH i ministrom obrane generalom Damirom Krstičevićem. Zadarska županija je ovom prilikom dobila svoj poseban kutak gdje se predstavila svojom gastronomskom i turističkom ponudom. Uz mirise i okuse autohtonih proizvoda iz ekološke poljoprivredne proizvodnje poput paškog sira, vinjeračkog pršuta, polačkog vina i maslinovog ulja te turističke ponude brojnih zanimljivih, njemačkom tržištu primamljivim, turističkim destinacijama, Zadarska županija se uspješno predstavila te je svoju tradicionalnu gostoljubivost i srdačnost dokazala i izvan svojih granica. 

"Ponosan sam što vam se mogu obratiti na ovoj svečanosti i zahvaliti Veleposlanstvu Republike Hrvatske na pozivu za sudjelovanje u proslavi Dana državnosti RH u Berlinu. Naš dolazak u Berlin predstavlja prvi korak za uspostavljanjem kvalitetne međunarodne gospodarske suradnje te se nadam da naš jučerašnji posjet predstavnicima savezne pokrajine Baden Wurttemberg usmjerava našu buduću suradnju u tom pravcu. Prigoda je ovo i za našu Turističku zajednicu da njemačkim gostima, koji su već tradicionalno najbrojniji gosti, predstavi svoju ponudu za ovogodišnju ljetnu sezonu.  Zadarska županija postaje sve poznatija po svojoj gastronomskoj ponudi naših proizvođača. Stoga pridružite nam se u našem kutku, osjetite mirise i okuse Dalmacije i posjetite nas, mi vas očekujemo te želimo svima srdačnu dobrodošlicu." -  rekao je župan Božidar Longin čestitajući Dan državnosti RH svim građanima RH u i izvan Domovine. 

Osim susreta sa hrvatskim iseljenicima i stranim gospodarstvenicima, posjete zgradi Bundesrata u pratnji prvog i jedinog Hrvata u njemačkom parlamentu Josipa Juratovića, župan Zadarske županije Božidar Longin posjetio je sjedište Hrvatske katoličke misije u Berlinu te pridružio se misnom slavlju povodom blagdana svetog Ante u crkvi svetog Sebastijana u Berlinu. 

 

Pročitano 1123 puta

Zadnje objave

rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…
rujna 18, 2020

Projektom „Adri.SmArtFish“ do prvog umjetnog ribljeg grebena u Hrvatskoj

U dvorani Novi Park hotela Falkensteiner Club Funimation Borik, u četvrtak 17. rujna…
rujna 15, 2020

Sastanak u Vladi: Kreće izrada studijske dokumentacije za vodoopskrbu zadarskih otoka

Dugoočekivana izgradnja vodoopskrbnog sustava za zadarske otoke dolazi u novu fazu.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA