Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan Grada Benkovca

Posted On Utorak, 12 lipnja 2018 15:44

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Benkovca, u utorak 11. lipnja 2018. godine, uoči nebeskog mu zaštitnika Sv. Ante, proslavljen je Dan Grada Benkovca. Obilježavanje je započelo na Gradskom groblju gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci podno središnjeg križa u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Svečanost je tradicionalno održana na Kaštelu Benković koji je okupio veliki broj gostiju, među kojima su bili saborski zastupnik Davor Lončar, počasni građanin Grada Benkovca general Mladen Markač, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, predstojnik Državne uprave u Zadarskoj županiji Stipe Zrilić, gradonačelnik Grada Slunja Jure Katić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ante Babić i ostali uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg, a gradonačelnik Tomislav Bulić u svom je pozdravnom govoru istaknuo niz značajnih projekata započetih ili završenih tijekom protekle godine kojima se stvaraju bolji preduvjeti za život građana Grada Benkovca.

„Gradska uprava sa svojim ustanovama i trgovačkim društvima radi na regeneraciji Grada Benkovca kako bi on u skladu sa našom vizijom postao grad ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje, a turistima privlačan za posjećivanje. Puno je izazova pred nama, a tim koji radi na provedbi projekata spoj je iskustva i mladosti koji daje rezultate“, kazao je Bulić.

I ove godine Grad Benkovac uručio je javna priznanja pa je tako za izniman doprinos na području sporta nagrada pripala Mateju Lebi, seniorskom prvaku u kickboxingu, dok je za doprinos s područja kulture nagrada dobio Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti u Gradu Benkovcu. Za doprinos u području gospodarstva nagradu je dobila Ribarska zadruga Omega 3 Kali, Pogon Šopot i Prijevoznički obrt Čerina, dok su za doprinos u području zaštite i spašavanja nagrade dobili Javna vatrogasna postrojba Benkovac i Vatrogasna zajednica Zadarske županije.

„I vaš je grad, kao i veći dio naše županije, sve više orijentiran prema turizmu. Za razvoj turizma važna je i infrastruktura, kao i zaštita okoliša. Često ističemo važnost izgradnje odvodnje i vodovoda kao jedan od ključnih projekata za razvoj svake sredine.  Iz tog je razloga županija i pokrenula projekt radnog naziva 'Aglomeracija Novigradsko more' u koji je uključeno desetak gradova i općina, uključujući i Grad Benkovac“, istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković.

U glazbenom dijelu programa nastupila je benkovačka klapa „Asseria“ koja je izvela hrvatsku himnu i himnu Grada Benkovca „Zdravica Gradu Benkovcu“. Blagdan zaštitnika sv. Ante slavi se u srijedu, 13. lipnja kada se održava svečana koncelebrirana misa u crkvi Male Gospe, a u večernjim satima održava se koncert grupe Vatra.

Foto: Grad Benkovac

Pročitano 2712 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA