Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Partnerstvo Hrvatske zajednice županija i Srednje.hr

Posted On Četvrtak, 17 svibnja 2018 11:13

            Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. 

            Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

            Kalkulator je u prošloj godini bio posjećen čak 140.000 puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta.          Istaknimo kako je ovo prva suradnja portala Srednja.hr i Hrvatske zajednice županija, a zadovoljstvo glede podrške projektu izrazio je i predsjednik Zajednice Goran Pauk.

„Raduje me što je Hrvatska zajednica županija postala dijelom ovog pozitivnog i nadasve korisnog projekta Srednje.hr. Županije, kao osnivači osnovnih i srednjih škola, svakako trebaju olakšati mladima i dati im podršku u izboru željenog zanimanja. Poticanjem mladih na promišljanje o budućnosti i odabirom škola u matičnoj županiji, potičemo i razvoj županijskog školstva.“, istaknuo je predsjednik Pauk.

            Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete na linku.

Za kraj dodajmo i da je ovo jedan u nizu projekata usmjerenih srednjoškolcima koje podupire Hrvatska zajednica županija. Zajednica je već nekoliko godina sponzor Oskara znanja, nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju koji će i ove godine biti dodijeljen najboljim učenicima u lipnju u Zagrebu.

 

Pročitano 1848 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA