Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Bibinje: Svečanom sjednicom obilježen Dan općine

Posted On Četvrtak, 03 svibnja 2018 09:25

 

Nakon mise zadušnice za Franka Lisicu, te polaganja vijenaca na njegovom grobu i centralnom križu novog groblja u Bibinjama, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Bibinje.

Uz brojne načelnike susjednih općina, svečanosti je prisustvovao i župan Zadarske županije Božidar Longin,  kao posebni izaslanik premijera Plenkovića. Longin je u svom govoru istaknuo velike mogućnosti koje se otvaraju razvojem luke Gaženica, ali i važnost izmještanja željezničke pruge iz naseljenog dijela Bibinja.

„Naravno da je vama u Bibinjama, ali i nama u županiji posebno stalo da izmjestimo željezničku prugu iz mjesta. Na tome već radimo u suradnji s našim suradnicima u ministarstvu prometa, ali i kroz Prometni masterplan županije koji je upravo u izradi“, naglasio je Longin i istaknuo kako je općina Bibinje pozitivan primjer jedinice lokalne samouprave koja je kroz proteklih 25 godina puno napravila po pitanju infrastrukture i razvoja turizma.

„Kako bi se turizam i dalje razvijao, svakako je potrebno i dalje ulagati u poboljšanje ponude.  Često to ističem, pa ću ponoviti i sada – nema ozbiljnog turizma bez riješenog pitanja odvodnje i vodovoda. Upravo je to jedan od najvažnijih zadataka koji sam sebi kao župan postavio u ovom mandatu. Uključen sam u sve aktivnosti koje vaša općina provodi u projektu Aglomeracija Bibinje – Sukošan, a moji suradnici i ja smo im maksimalno na raspolaganju“, zaključio je Longin.

Predsjednik općinskog vijeća Ivan Šimunić podsjetio je na 2. svibnja 1991. godine kada je poginuo Franko Lisica koji je dao je život za obranu Hrvatske. Prisjetio se svih bibinjskih heroja Zvonimira Sikirića, Mladena Bugarije Cukija, Alfreda Lisice i Dragana Lisice Take, te istaknuo kako su Bibinjci ovaj dan odabrali kao dan svoje Općine jer je taj dan jednako važan ne samo za Bibinje, već i za cijelu Hrvatsku.

„Franko je bio druga žrtva Domovinskog rata, a istog tog dana poginulo je u Borovu naselju kod Vukovara 12 hrvatskih redarstvenika. Bio je kišovit dan, tmuran u cijeloj Hrvatskoj. Bibinjci se nisu predali, ni onda ni danas. Naša općina nema velik proračun, ali vrijednim radom, iako sa skromnim sredstvima uspijeva raditi velike stvari. Odlična suradnja koju smo imali i imamo sa županijom i ministarstvima u Zagrebu donijela je u Bibinje neke projekte, a neki projekti su još u fazi dogovora“, istaknuo je Šimunić.

Načelnik Bruno Bugarija govorio je o projektima u realizaciji i onima čija bi provedba trebala krenuti. Također, nagradio je Grbom Općine medicinsku sestru Vinku Kero koja je svojim dugogodišnjim predanim radom u nesebično pomagala svojim pacijentima.

„Ona svoj cjeloživotni rad u zdravstvenoj djelatnosti, nastavlja i po odlasku u mirovinu te velikodušno i danas pomaže starim i bolesnim mještanima. Ovo je zahvala i priznanje za sve što je kao zdravstveni djelatnik učinila za svoje pacijente“, poručio je Bugarija.

Općina je nagradila i učenike Osnovne škole -  Luku Bralića za sudjelovanje na državnim natjecanjima iz matematike i geografije te Luciju Lisicu za sudjelovanje na državnoj smotri iz likovne kulture. Također, nagrađeni su svi učenici koji su sudjelovali na brojnim županijskim natjecanjima i postigli zapažene rezultate i to jednodnevnim izletom u Split. Općinski načelnik je nagradio i Manuela Lonića, Mira Sekulu, Jakova Vuicu i Lorenca Lisicu koji su ostvarili zapažen uspjeh na natjecanju za programere početnike, te napravili aplikaciju za ocjenjivanje svojih profesora.

 

Pročitano 1897 puta

Zadnje objave

listopada 15, 2020

NAJAVA 20. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. listopada…
listopada 14, 2020

NATJEČAJ za dodjelu »Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2020. godini.

Dana 9. listopada 2020. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i…
listopada 06, 2020

Čestitke Robertu Košti na nagradi na Festivalu Mali Marulić

Novo priznanje za Kazalište lutaka Zadar. Na 13. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali…
Braća Fantela
listopada 05, 2020

Župan čestitao braći Fantela na europskoj bronci

Trofejni zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela vrlo izazovnu 2020. godinu…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA