Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Starigrad: U pripremi novi razvojni projekti

Posted On Utorak, 24 travnja 2018 14:52

Dan općine Starigrad obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Prezentacijskom centru Podzemni grad Paklenica u Nacionalnom parku Paklenica. Od ove godine Dan općine obilježava se na blagdan svetog Jurja.

Svečanoj sjednici prisustvovali su zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić, rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, župan Zadarske županije Božidar Longin sa zamjenicima, saborski zastupnici Grozdana Perić, Davor Lončar, Marko Vučetić i brojni drugi uglednici.

Načelnik Krste Ramić poručio je da općinsko vodstvo odlučno radi na ključnim razvojnim projektima, a to su sustav odvodnje s pročistačem, podvelebitski vodovodni pravac, nova škola, ŠRC s dvoranom, središnji obalni pojas i turistička zona Pod Bucići.

„Ti projekti će doprinijeti dodatnom razvoju i učvrstiti status naše općine kao ugodnog mjesta za život. Nastojimo mijenjati našu općinu sa željom da tradicija i identitet naših mjesta i tradicija ostanu nepromijenjeni. Da smo na pravom putu govore i podaci o povećanju broja turističkih noćenja u našoj općini, jer nam je upravo turizam najvažnija gospodarska grana“, rekao je Ramić.

Ovaj kraj nudi gostima izuzetno lijepu i raznoliku prirodu, čisti okoliš te spoj mora i planine. Logično je, stoga, da je turizam ovdje najvažnija gospodarska grana, naglasio je župan Božidar Longin i dodao kako pozorno prati aktivnosti na području ove općine te da županija odlično surađuje s općinskom upravom.

„Zajedno moramo stvarati preduvjete da mladi ljudi ostaju u našoj županiji i zasnivaju obitelji, a za to im se mora osigurati posao i sigurna egzistencija. Da se stvari pokreću nabolje govore i konkretne brojke, točnije podaci o rekordno visokoj zaposlenosti u našoj županiji. S krajem ožujka imali smo oko 2700 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Trenutno imamo oko 52,5 tisuće zaposlenih osoba, što je rekordna brojka od osnutka naše županije“, istaknuo je Longin.

U sklopu obilježavanja Dana općine, održava se i Znanstveno-stručni skup Starigrad-Paklenica u Prezentacijskom centru Podzemni grad Paklenica. Znanstveno-stručnim skupom želi se  identificirati ukupne potencijale i perspektive starigradskog područja. Kroz značajan broj kvalitetnih radova ovaj skup temeljito obrađuje teme iz područja arheologije, povijesti, kulturne i jezične baštine, povijesti crkve, geografskih i prirodnih značajki te gospodarstva.

 

Pročitano 2390 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA