Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dani agroturizma Zadarske županije i Festival cvijeća u Sv.Filipu i Jakovu

Posted On Utorak, 24 travnja 2018 08:56

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije najavljena su dva velika tradicionalna događaja koja obogaćuju Županijske dane, a to su Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije i 18. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu.

Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije odvijat će se od 27. do 29. travnja 2018. godine u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i pod pokroviteljstvom Zadarske županije – Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

Zamjenik župana Zadarske županije, Šime Mršić, rekao je kako ove godine Festival cvijeća postaje punoljetan, a Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije odvijaju se po drugi puta s nadom da će i ta manifestacija prerasti u dugogodišnju tradiciju.

- Zadarska županija podržavala je ove događaje svake godine do sada, a tako će i nastaviti. Dani otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije svakako će nastojati dočarati kako gastronomski dio tako i onaj vizualni jer imamo što pokazati u našem ruralnom dijelu. Potencijal je velik, dosta toga je neiskorišteno i nadam se da će, zajedno s ovom manifestacijom, rasti i obogaćivati se i sama ponuda na tom prostoru, kazao je.

Dane otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije najavio je pročelnik Daniel Segarić kazavši kako je ove godine u manifestaciju uključeno 11 agroturističkih gospodarstava čiji su osnovni ciljevi promocija i turistička aktivacija ovog ruralnog prostora, a sve kroz prezentaciju poljoprivredne proizvodnje autohtonih proizvoda, valorizacije autohtonih jela, odnosno ambijentalne gastronomije.

„Zadarska županija u posljednjih para godina kroz potpore za ruralni razvoj ulaže, za naše mogućnosti, značajna sredstva u podizanju kvalitete  postojećih i otvaranju novih agroturističkih gospodarstava, a pored toga smeđom signalizacijom kroz ceste vina,  ulja i  sira pokrili smo gotova sve subjekte koje imaju uvijete za prihvat gostiju za degustaciju i prodaju svojih proizvoda.

Uz to kroz mrežnu stranicu www.agroturizam-zadar.hr  odnosno  putem društvenih mreža kontinuirano vršimo promociju agroturizma naše županije.

Vjerujemo da  će sve navedeno, uz značajan doprinos lokalnih turističkih zajednica kao i županijske TZ dovesti do toga  da naša županija bude prepoznata kao jedna atraktivnijih destinacija u ovom vidu selektivnog turizma što svakako može doprinijeti  produžetku turističke sezone,   ali i na jedna način doprinijeti  razvoju ruralnog prostora naše županije  i smanjiti  depopulaciji tog prostora.“, istaknuo je Segarić

Službeno otvorenje Dana otvorenih vrata Agroturizma Zadarske županije održat će se 27. travnja u Maškovića hana, u 10 i 30 sati.

U istom razdoblju održat će se i 18. Festival cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu, a otvorenje Festivala bit će u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine i najave 1. Festivala kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija u Vukovaru „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, najavila je direktorica turističke zajednice Sv. Filip i Jakov, Klara Eškinja Glavan, dodavši kako je Festival od jednog malog, jednodnevnog sajma prerastao u 18 godina dugu manifestaciju koja okuplja razna događanja.

Tijekom tri dana posjetitelji će moći razgledati i kupiti cvijeće i sve vezano za cvijeće, sudjelovati na eko radionicama, prezentacijama, natjecanjima aranžera i uživati u kulturno-zabavnom programu. Ovu cvjetno –turističku manifestaciju, prema procjeni, posjeti preko 20 tisuća posjetitelja, i značajnija je manifestacija Županijskih dana, naglasila je Eškinja Glavan

- Ove godine smo se odlučili da ćemo uoči festivala, 26. travnja, iz Velike Britanije pozvati Neila Whittakera, jednog od najboljih i najnagrađivanijih cvjetnih dizajnera današnjice koji će održati seminar za cvjećare. Isti dan će se održati i smotra tradicijske baštine osnovnih škola Zadarske županije u kojoj će sudjelovati preko 300 učenika iz cijele županije s mentorima, kazala je.

Turistička zajednica Sv. Filip i Jakov u suradnji PP Vransko jezero osigurala je promotivne cijene ulaznica za vrijeme trajanja Festivala po cijeni od 15 kuna. Za posjetitelje iz Zadra i ove je godine osigurana besplatna cvjetna autobusna linija Liburnije Zadar – Sv. Filip i jakov u subotu i nedjelju (polazak iz Zadra: 15.00, 17.00 sati; povratak iz Sv. Filip i jakova 15:45, 17:45, 20: 45 sati). Posjetitelji će se moći provozati i Cvjetnim vlakićem na relaciji Biograd-Sv. Filip i Jakov. Na stranicama Općine Sv. Filip i Jakov možete pogledati cijeli program manifestacije.

Izvor: Zadarski list

 

Pročitano 1522 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA