Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projekt „COOLturizacija“ u Srednjoj školi Gračac uključio mlade u kulturne i umjetničke aktivnosti

Posted On Četvrtak, 29 ožujka 2018 11:28

Radi osiguravanja kontinuiranog sudjelovanja pripadnika ciljne skupine u realizaciji projekta „COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ u Srednjoj školi Gračac odabrani su učenici, koji će aktivno sudjelovati u projektnim aktivnostima, a koje se odnose na produkciju i izvedbu predviđenog dramskog sadržaja.

Kroz razgovor s učenicima, članovi projektnog tima među kojima su stručnjaci s različitih područja dobili su potrebne informacije i saznanja potrebna za osmišljavanje kazališnih radionica i predstave, koja će biti konačan rezultat odnosno slika i poruka mladih ljudi, koji iako žive daleko od svjetla pozornice o istima maštaju i žele ih doživjeti.

Razvijene kreativne sposobnosti, stav, samouvjerenost, lakoća kretanja, moć utjecaja, poslušnost i strpljivost samo su neke od osobina, koje bi trebao imati dobar glumac. Velik broj poznatih i uspješnih glumaca talent su otkrili upravo na dramskim grupama u srednjoj školi ili fakultetu.

Učenici su sa zanimanjem slušali goste iz Kazališta lutaka Zadar, koji su im pokušali prepričati dio svog kazališnog vijeka, ponekad slatkog, a ponekad i gorkog. Osim za glumu, pokazali su interes za kompletan proces stvaranja predstava od pisanja teksta, čitaćih proba, izrade kostima i scenografije, oblikovanje svjetla i tona. Curama je posebno bio interesantan dio o šminki i odjeći, koje u velikoj mjeri utječu na uspjeh kazališnog dijela.

Projekt „COOlturizacija“ mladima je pružio priliku da se uključe u kulturne i umjetničke aktivnosti, a sudeći po komentarima dobro im je došao da bar malo zavire u neki drugi svijet i odmore od ocjena i svakodnevnih briga.

Podsjetimo, projekt „COOL-turizacija Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade. Prijavitelj i nositelj projekta vrijednog 667.135,50 kuna je Zadarska županija, a partneri su Narodni muzej Zadar i Kazalište lutaka Zadar.

Podršku u provedbi, nositelju i partnerima pružat će Posrednička tijela razine 1 i 2 Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitano 1683 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA