Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projekt „COOLturizacija“ u Srednjoj školi Gračac uključio mlade u kulturne i umjetničke aktivnosti

Posted On Četvrtak, 29 ožujka 2018 11:28

Radi osiguravanja kontinuiranog sudjelovanja pripadnika ciljne skupine u realizaciji projekta „COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ u Srednjoj školi Gračac odabrani su učenici, koji će aktivno sudjelovati u projektnim aktivnostima, a koje se odnose na produkciju i izvedbu predviđenog dramskog sadržaja.

Kroz razgovor s učenicima, članovi projektnog tima među kojima su stručnjaci s različitih područja dobili su potrebne informacije i saznanja potrebna za osmišljavanje kazališnih radionica i predstave, koja će biti konačan rezultat odnosno slika i poruka mladih ljudi, koji iako žive daleko od svjetla pozornice o istima maštaju i žele ih doživjeti.

Razvijene kreativne sposobnosti, stav, samouvjerenost, lakoća kretanja, moć utjecaja, poslušnost i strpljivost samo su neke od osobina, koje bi trebao imati dobar glumac. Velik broj poznatih i uspješnih glumaca talent su otkrili upravo na dramskim grupama u srednjoj školi ili fakultetu.

Učenici su sa zanimanjem slušali goste iz Kazališta lutaka Zadar, koji su im pokušali prepričati dio svog kazališnog vijeka, ponekad slatkog, a ponekad i gorkog. Osim za glumu, pokazali su interes za kompletan proces stvaranja predstava od pisanja teksta, čitaćih proba, izrade kostima i scenografije, oblikovanje svjetla i tona. Curama je posebno bio interesantan dio o šminki i odjeći, koje u velikoj mjeri utječu na uspjeh kazališnog dijela.

Projekt „COOlturizacija“ mladima je pružio priliku da se uključe u kulturne i umjetničke aktivnosti, a sudeći po komentarima dobro im je došao da bar malo zavire u neki drugi svijet i odmore od ocjena i svakodnevnih briga.

Podsjetimo, projekt „COOL-turizacija Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade. Prijavitelj i nositelj projekta vrijednog 667.135,50 kuna je Zadarska županija, a partneri su Narodni muzej Zadar i Kazalište lutaka Zadar.

Podršku u provedbi, nositelju i partnerima pružat će Posrednička tijela razine 1 i 2 Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitano 1530 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA