Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Centar za posjetitelje Mali Arsenal proglašen najuspješnijim ostvarenjem na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2017. godini

Posted On Utorak, 27 ožujka 2018 12:31

Na godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. godini koja se održala  22. ožujka 2018. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu uručene su nagrade za najbolja arhitektonska rješenja u 2017. godini. Tom prigodom su zadarski studio AB forum kojeg predstavljaju arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić te Vladimir Končar iz tvrtke Revolucija dizajna dobili nagradu Bernardo Bernardi za centar za posjetitelje Mali Arsenal, kao najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

Mali arsenal dio je zadarskog srednjovjekovnog Kaštela, kuća-prostorija adaptirana u multimedijalni izložbeni centar, kao polaznu točku šetnje posvećene upoznavanju fortifikacijskog sustava grada. Namjena prostora je autorima omogućila igru iluzije. Dok je za vrijeme projekcije ambijent potpuno dematerijaliziran, u trenutku njezina prestanka Mali arsenal preobražava se u maksimalno prezentiran autentični povijesni prostor, stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Centar za posjetitelje Mali Arsenal obnovljen je i opremljen u sklopu projekta HERA  (Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana) nositelja Zadarske županije, u kojem je sudjelovalo čak 20 partnera iz 8 država. Projekt HERA  odabran je za financiranje u sklopu Programa jadranske prekogranične suradnje na prvom pozivu za strateške projekte. Provedba projekta HERA trajala je 38 mjeseci zaključno sa 31. prosinca 2016. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 8.842.602,24 EUR.

 

Pročitano 2374 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA