Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

20 MILIJUNA EU KUNA

Posted On Srijeda, 21 ožujka 2018 09:10

Zadar dobiva Centar za kreativne industrije

U utorak, 20. ožujka 2018. godine potpisan je ugovor koji jamči početak realizacije projekta Centar za kreativne industrije koji se planira graditi u Zadru krajem godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava su potpisali Nataša Mikuš Žigman,  državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Tomislav Peric ravnatelj  Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVAcije. Ukupna vrijednost projekta je 24 milijuna kuna od čega je odobreno bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 19,97 milijuna kuna što je 83 posto od ukupne vrijednosti projekta. Početak provedbe projekta planiran je za rujan 2018., a provedba će trajati 24 mjeseca.

-Ovaj specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnoj industriji i IT industriji trebao bi niknuti na Relji pored buduće Prirodoslovno grafičke škole. U sklopu centra planirani su prostor i oprema za IT radionice , gluha soba s prostorom za snimanje i tonskim studijem, multifunkcionalna dvorana, uredi, manji coworking prostor te izložbeni prostor. U budućem Centru bit će smješten i Filmski ured Zadar koji će u svom novom okruženju još snažnije pružati podršku filmskim ekipama, snimanjima ali razvoju kreativnih zanimanja jer će osim usluga logističke podrške biti most između producentskih kuća i domaćih „kreativaca“ koji će stjecati znanja i vještine i u novom Centru.  Filmski ured Zadar prvi je filmski ured u Hrvatskoj, a od svog osnutka na području Zadarske županije realizirano je čak 45 projekata snimanja uz našu podršku. Na to smo ponosni kao i na projekt Centra za kreativnu industriju koji je visoko ocijenjen i za koji su odobrena značajna bespovratna sredstva. Unaprjeđenje usluga filmskog ureda i izgradnja Centra nastavak je započetog procesa u cilju razvoja ovog sektora gospodarstva koji bilježi konstantan rast, izjavila je Vedrana Kevrić.

Sektor kreativne industrije prepoznat je kao sektor koji ima znatan potencijal za razvoj u Zadarskoj županiji i Gradu Zadru te je podržan i uvršten u strateške dokumente Zadarske županije i Grada Zadra.

Nositelj projekta je županijska ustanova Inovacija koja je i pripremala projektnu prijavu. Partner na projektu je Zadarska županija, a suradnici Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

Pročitano 1967 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA