Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 7. sjednica Kolegija župana

Posted On Četvrtak, 08 ožujka 2018 11:26

Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Godišnjeg izvješća o radu upravnih tijela Zadarske županije za 2017. godinu bila je jedna od točaka dnevnog reda. Prema izvješću svih odjela, ispunjeni su svi ciljevi postavljeni programom rada, te je Nacrt upućen Skupštini na usvajanje.

„Iz podnesenih izvješća upravnih tijela Zadarske županije vidljivo je da je u razdoblju siječanj – prosinac 2017. godine županijska samouprava obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2017. godinu, a u skladu s nadležnostima iz samoupravnog djelokruga područne samouprave. U provedbi Programa rada za 2017. godinu posebno treba istaknuti da je potpisan ugovor s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta o financiranju projekta „Centar novih tehnologija“ prijavitelja Zadarske županije. Projekt ukupne vrijednosti 38.141.895,85 kuna obuhvaća gradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama na području Zadarske županije, a za njegovu realizaciju odobreno je ukupno 20.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava. CeNT će biti smješten u Poličniku - poduzetnička zona Murvica Jug.
Centar kompetencija za preradu ribe i voća – Plavo zelenog centra među odabranim je prijaviteljima za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoja centara kompetencija. A projekt Centra za kreativnu industriju prijavljen je te smo prije mjesec dana dobili odluku istog ministarstva o financiranju u iznosu od 20 milijuna kuna.
Navedeni centri izrazito su važni zbog poboljšanja investicijskog okruženja posebno zato jer je to dobar način poticanja i podrške gospodarskim aktivnostima privatnog sektora usmjerenih na poticanje rasta i zapošljavanja, istraživanja i razvoja.
Nastavljena je provedba strateškog projekta Razminiranja poljoprivrednog zemljišta, a razvojni projekt Unaprjeđenje sustava posjećivanja i interpretacije prirode Cerovačkih špilja kao dio programa SPARC - Speleološki park Crnopac uskoro će se potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredsava.
Također, nastavljena je provedba velikih projekta poput uspostave Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije te manjih poput Inkluzija – korak bliže društvu bez prepreka ili Razvoj i promocija biciklističkog turizma u Zadarskoj županiji – ZADAR BIKE koji je pokrenut u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije.“, rekao je danas župan Božidar Longin.

Svoja su izvješća za prošlu godinu podnijele Športska zajednica Zadarske županije i Zajednica tehničke kulture. Naglašeno je da na području Zadarske županije aktivno djeluje 17 sportskih saveza sa oko 1000 aktivnih sportaša te 15.000 povremenih sportaša. Župan je naglasio kako je novitet ove godine upravo poticanje natjecateljskog duha kod djece te omasovljenje sportskih aktivnosti.
Skupštini će na usvajanje biti upućeni i  prijedlozi programa javnih potreba u prosvjeti, športu, kulturi i tehničkoj kulturi.
Prihvaćeno je izvješće o realizaciji Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Zadarske županije za 2017. godinu u kojem uz ostalo stoji da je prošle godine na području Zadarske županije bile 122 koncesije na pomorskom dobru čiji je prihod 4,9 milijuna kuna, a oko 5 milijuna kuna prihod je i od naknade za korištenje pomorskog dobra kojeg plaćaju vlasnici brodica.
Prihvaćena je odluka o odobravanju potpora za projekte/programe udruga za 2018. godinu na poziciji Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade - područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada te za područje promicanja vrijednosti Domovinskog rata i antifašističke borbe, građanskih inicijativa, Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Pročitano 1679 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA