Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljen priručnik „Odnosi s javnošću u lokalnoj i regionalnoj samoupravi“

Posted On Srijeda, 07 ožujka 2018 16:01

U četvrtak, 7. ožujka 2018. godine, u izložbenom prostoru Gradske lože, u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću predstavljen je priručnik "Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj" autorice Ermine Duraj.

Promociju priručnika moderirala je predsjednica Dalmatinske podružnice HUOJ-a Vlatka Vučić-Marasović, prof., ujedno i sveučilišna specijalistica iz odnosa s javnošću, pomoćnica pročelnice Ureda župana Zadarske županije, Odsjeka za odnose s javnošću te službenik za informiranje, a samu knjigu predstavila je autorica Ermina Duraj, voditeljica Kabineta župana - Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županija te članica Nadzornog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Riječ je o prvom priručniku koji na jednome mjestu obuhvaća teoriju i praksu funkcioniranja djelatnosti odnosa s javnošću u jedinicama lokalne i područne samouprave. Priručnik je rezultat višegodišnjega rada autorice u javnome sektoru, a nastao je upravo iz potrebe da se kolegama u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.

U sedam glavnih poglavlja priručnik obrađuje povijesni razvoj odnosa s medijima u odnosima s javnošću, strateško komuniciranje s medijima, razumijevanje medija, položaj službenika za odnose s javnošću, iskustva novinara i drugo.

Ermina Duraj završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo novinarskog rada na Hrvatskoj radioteleviziji u Rijeci i na Kanalu Ri. Nakon 12 godina uspješne novinarske profesije, odlučila je promijeniti zanimanje te je nastavila karijeru u Primorsko-goranskoj županiji, gdje već deset godina radi u Službi za odnose s javnošću i protokol.

U međuvremenu je završila i poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Završni rad obranila je na temu  „Odnosi s medijima lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj” koji je nakon dodatnih istraživanja prerastao u ovaj priručnik. Bila je članicom Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a od ove je godine članica Nadzornog odbora.

Ova je knjiga nastala na temelju autoričine novinarske i komunikacijske karijere i sretan je spoj njezinoga raznolikoga profesionalnog iskustva jer je ona  u svojem dnevnom radu duboko uronjena u glavne probleme i izazove odnosa s javnošću u lokalnim i regionalnim samoupravama.

Pročitano 1920 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA