Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI ZADARSKE ŽUPANIJE

Posted On Petak, 16 veljače 2018 15:11

Najbolji sportaš Zadarske županije u 2017. godini je bacač kugle Stipe Žunić, brončani sa Svjetskog prvenstva u atletici, dok je sportašica godine najbolja hrvatska biciklistica Maja Perinović. U konkurenciji momčadi titulu najboljih osvojio je Košarkaški klub Zadar, a najbolja ženska ekipa su košarkašice Zadra.

Sportska nada godine je atletičarka Matea Čerina, a dobitnik nagrade ''Mile Filipi'' za životno djelo je trener KK Zadar iz slavnih 70-tih prof. Lucijan Valčić.

Tako su birali čitatelji Zadarskog lista, koji već 24. godinu zaredom organizira izbor i proglašenje najboljih sportaša u Zadarskoj županiji.

''Zadarski list od prvoga svoga broja 1994. godine, u svojoj uređivačkoj koncepciji, sportu i sportašima širom je otvorio svoje stranice. Sportu je Zadarski list pristupao kao iznimnoj društvenoj djelatnosti, uvijek ističući njegovu važnost. Čast nam je promovirati najbolje koji su nam inspiracija, simbol kojima pozitivno zavidimo'', rekao je direktor i glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović.

Proglašenju najboljih sportaša nazočio je zadarski župan Božidar Longin koji je istaknuo da je kao zaljubljenik u sport, ponosan što je tradicija izbora najboljih sportaša dočekala već 24. izdanje. 

''Veseli me činjenica da su naši sportaši i sportski kolektivi klubovi opet bili iznimno uspješni. Naši sportaši desetljećima ostvaruju međunarodne uspjehe i po tome su najbolji promotori Zadarske županije u svijetu. Na nama, predstavnicima javnih struktura, u prvom redu je zadatak pomoći vam da imate kvalitetne uvjete. Iz tog smo razloga, mi u Zadarskoj županiji već od ove školske godine, znatno angažiranije krenuli u projekt sportskih liga osnovnih i srednjih škola. Sve to s ciljem  da mlade naučimo sportskom i kolektivnom duhu, ali i da proširimo bazu sportaša'', istaknuo je župan Longin.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić je istaknuo kako Grad Zadar za sport izdvaja oko 27 milijuna kuna godišnje.

''Izdvajanja koja imamo i za sportske objekte, kao što je ŠRC Višnjik, daje nam za pravo očekivati sve bolje rezultate. Uskoro ćemo na Višnjiku potrčati novom stazom za rekreativce, a našem najboljem atletičaru Stipi Žuniću uredit ćemo bacalište kao što smo i obećali'', kazao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

U ime nagrađenih, na izboru se zahvalila Maja Perinović istaknuvši da su ova priznanja svim sportašima još veći poticaj za postizanje boljih sportskih rezultata.

 

Pročitano 2435 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA