Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan grada Biograda

Posted On Ponedjeljak, 15 siječnja 2018 09:32

Biograd je u petak proslavio Dan Grada i skorašnji blagdan svoje nebeske zaštitnice Svete Stošije. Proslavi su, između ostalih, nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin te zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković

Sve uzvanike i posjetitelje pozdravio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Uz čestitke za Dan grada i blagdan Sv. Stošije, osvrnuo se na rad i rezultate rada tijekom protekle godine. Naglasio je, između ostalog, kako se neki od projekata uspješno privode kraju dok su drugi u fazama realizacije.

- Niz je još započetih i nedovršenih projekata u gradu, a za čiji se nastavak odnosno dovršenje itekako borimo. Unatoč poteškoćama, nastojimo realizirati zacrtane gradske projekte, među kojima posebno ističem poduzetnički inkubator, reciklažno dvorište, Turistički info centar te Centar za socijalnu skrb - naglasio je gradonačelnik Knez.

Župan Božidar Longin govorio je o projektima koji su značajni za županiju i Grad Biograd, te najavio kako će poticati i podržavati sve aktivnosti koje donose boljitak gradu i njegovim žiteljima.

- Kraljevski grad Biograd odličan je primjer sredine koja svim svojim građanima pruža ugodan život. Kao najribarskijoj hrvatskoj županiji u interesu nam je i izgradnja kvalitetne ribarske infrastrukture pa smo u suradnji s gradskim strukturama krenuli u projekt izgradnje ribarske luke Biograd. Osim ribarske infrastrukture, projekt uključuje premještaj te gradnju nove trajektne luke u Biogradu. To je jedan kvalitetan iskorak po uzoru na Luku Gaženica u Zadru, koji bi dugoročno trebao rasteretiti promet u centru grada. Taj projekt će se vezati na trajektnu luku u Tkonu čija je izgradnja u tijeku, a financiranje završne faze očekuje se sredstvima iz EU fondova - istaknuo je Longin.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Ivan Knez i predsjednik Gradskog vijeća Tonči Šangulin zaslužnim građanima uručili su godišnja priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je farmaceutkinji Katarini Pervan, za svekoliki doprinos u području ljekarništva i nesebično dugogodišnje djelovanje za dobrobit žitelja ovoga grada.

 

 

Pročitano 2200 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA