Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održana radionica " Zona - okusi i mirisi zadarskog kraja "

Posted On Utorak, 27 ožujka 2018 13:39

U sklopu projekta Zona - okusi i mirisi zadarskog kraja  održana je prva edukativna radionica namijenjena  kuharima zadarskih restorana sa ciljem  zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih  autohtonih jela našeg podneblja kao i  popularizacije gastronomske ponude.

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora.

Kroz ovaj projekt želimo omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja. Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.

Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar  David Skoko u suradnji s  Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima.

Na edukaciju su se odazvali kuhari   restorana: Harbour, Restoran Groppo, Hedonist,  Hotel Mediteran, Restoran Roko, Restoran Foša i  Restoran Pijat.

Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se  povezali sa zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda.

Pročitano 3745 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA