Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počelo organizirano cijepljenje na Višnjiku, plan je cijepiti 8 tisuća stanovnika u ožujku

Posted On Ponedjeljak, 01 ožujka 2021 14:39

Jutros je na Višnjiku počelo organizirano cijepljenje protiv koronavirusa te su tim povodom župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković obišli zdravstveno osoblje i pacijente. Pohvalili su Zavod za javno zdravstvo Zadar za izvrsnu organizaciju i ponovili da je cijepljenje najučinkovitiji način borbe protiv epidemije.

„Dolaskom cjepiva ulazimo u novu fazu borbe protiv pandemije. Znanstvenici su složni da je ovo najučinkovitiji način borbe protiv koronavirusa koji možemo ponuditi i zato je važno da se cijepi što više naših građana, jer tako štitimo i sebe, ali i one oko nas koji su najugroženiji“, istaknuo je tom prigodom župan Longin podsjetivši da je od prvog dana bio aktivno uključen u kampanju 'Misli na druge - cijepi se' te je zagovarao važnost cijepljenja.

„Znamo da su mnogi na početku bili sumnjičavi prema cijepljenju. Smatram da mi, članovi stožera i dužnosnici trebamo biti primjer drugima, zbog čega smo se ja i moji kolege župani odlučili cijepiti kako bismo dali simboličnu podršku kampanji. Veseli me da su građani u međuvremenu prepoznali važnost cijepljenja. Vjerujem u napore Vlade RH i Europske komisije za nabavkom dovoljne količine cjepiva kako bi se do ljeta cijepio što veći naših sugrađana. To je izuzetno važno kako bismo imali što uspješniju turističku sezonu i pokrenuli gospodarske aktivnosti“, dodao je župan.

Prema najavi voditelja epidemiološke službe dr. Alana Medića u prva dva tjedna ožujka trebalo bi se cijepiti oko četiri tisuće građana, od čega polovica na Višnjiku te još dvije tisuće u ordinacijama liječnika obiteljske medicine. Ukupno bi se u ožujku trebalo cijepiti osam tisuća stanovnika Zadarske županije.

„Važno je naglasiti da nitko od osoba koje su primile cjepivo, nije završio u bolnici. Sva cjepiva jednako dobro štite od hospitalizacije i teških oblika bolesti, a vidimo na terenu da nam jednako dobro idu i AstraZeneca i Pfizer. Da mi je netko prije godinu dana kada je ovo sve krenulo, rekao da ćemo imati cjepivo ne bih mu vjerovao, no znanost je napravila svoje. Imaju tehnologiju i za brzu proizvodnju cjepiva koja će biti modificirana prema novim sojevima, tako da nemam straha oko njih. Ako do ljeta uspijemo procijepiti do 50 posto populacije, vjerujem da ćemo bolest imati pod dobrom kontrolom“, najavio je Medić.

Zahvaljujući dobroj organizaciji cijepljenja na Višnjiku nije bilo gužvi, a pri odlasku svi pacijenti dobivaju karton s terminom idućeg cijepljenja koje je zakazano za 42 dana.

„Zahvaljujući platformi mi naručujemo po dva pacijenta svakih pet minuta. Tjedni je plan cijepiti dvije tisuće ljudi. Određene količine cjepiva ćemo redovno dostavljati i liječnicima obiteljske medicine koji će paralelno cijepiti u svojim ambulantama“, kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar Zoran Škrgatić.

Pročitano 2452 puta

Zadnje objave

lipnja 11, 2021

U Tivtu održan 2. sastanak u sklopu provedbe projekta Cuhacha

U sjedištu Općine Tivat, 10. i 11. lipnja 2021. godine održan je 2. sastanak partnera…
Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci
svibnja 27, 2021

Župan u obilasku završnih radova na novoj trajektnoj luci u Tkonu

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog…
svibnja 17, 2021

Javni poziv za sudjelovanje na radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i…
svibnja 13, 2021

Dovršen sustav navodnjavanja Lišansko polje: Stvaramo uvjete za konkurentnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju

Zadarska županija ozbiljno napreduje u poljoprivrednoj proizvodnji. Uz već dovršeni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA