Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počelo cijepljenje u zdravstvenim ustanovama Zadarske županije

Posted On Utorak, 05 siječnja 2021 12:58

Jutros je u Općoj bolnici Zadar počela provedba cijepljenja zdravstvenih djelatnika protiv COVID-a 19. Prva prioritetna skupina za cijepljenje protiv COVID-19 su djelatnici koji rade na COVID odjelima, a u sljedećim terminima će se cijepiti svi ostali zdravstveni i nezdravstveni djelatnici. U prvoj fazi cijepljenja se prijavilo 500 djelatnika za cijepljenje.

„Zdravstveni djelatnici Opće bolnice  Zadar pokazali su da kao pojedinci svojom odlukom doprinose u zaštiti zdravlja i prevencije bolesti kod pacijenata, radnih kolega, kao i svoje obitelji i šire zajednice. Naime, cijepljenje je znanstveno dokazano najučinkovitija preventivna mjera zaštite pojedinca i cijele populacije protiv raznih zaraznih bolesti, te  je jedini uspješni način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote ili da se njegova pojava u budućnosti može držati pod kontrolom zdravstvenog sustava.“ rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar  dr. Edi Karuc koji je jutros zajedno s ravnateljem ove ustanove dr. Željkom Čulinom među prvima primio cjepivo.

Cijepljenje protiv koronavirusa  je jučer počelo i u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan u kojoj će se do kraja ovoga tjedna cijepiti 200 djelatnika i pacijenata. Među prvima se cijepio ravnatelj ove bolnice doc. dr.sc.  Mladen Mavar koji je kazao kako nema nikakvih nuspojava te dodao: „Cijepljenje je jedini način da izađemo iz ove krize i vratimo se normalnom životu, a najviše da smanjimo smrtnost najosjetljivijeg dijela populacije te rasteretimo zdravstveni sustav. Moramo misliti na sebe, ali uvijek i na druge“.

Do sada je u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije u dva navrata stiglo 1.185 doza cjepiva koje je raspoređeno u četiri najveća doma za starije na našem području- Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za starije i nemoćne osobe  Ivan Pavao II u Biljanima te Dom za odrasle osobe Sv.Frane Zadar.  Cjepivo je raspoređeno i zdravstvenim ustanovama, osim u Opću bolnicu Zadar i Psihijatrijsku bolnicu Ugljan, distribuirano je u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru i Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Dodatne doze Pfizerovog cjepiva očekuju se do kraja mjeseca za oko 1400 stanovnika Zadarske županije , a uskoro bi trebala početi stizati  i cjepiva Moderna. Prema riječima  dr. Alana Medića, građani bi se mogli početi cijepiti krajem siječnja.

Pročitano 1663 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA