Kontinuirana suradnja Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županija

Hrvatska zajednica županija i Poslovni dnevnik objavili su newsletter s temom Pomorstvo. Riječ je o trećem izdanju newslettera Zajednice županija čije su prethodne teme bile antikorupcija i transparentnost upravljanja te županije kao nosioci lokalnog razvoja.

„Pomorsko dobro je opće dobro od interesa za Republiku Hrvatsku, ima njenu osobitu zaštitu i kao takvo pripada svim ljudima. Sukladno zakonskim odredbama, županije vode brigu o izvanrednom upravljanju pomorskim dobrom te daju na posebnu upotrebu ili gospodarsko korištenje građevine od važnosti za županiju. Pomorstvo i navodnjavanje usko su povezani s kvalitetom života i povećanjem prinosa, stoga smatram kako je ova tema bitna za sve županije“ rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Kroz newsletter, koji je svaka dva mjeseca dostupan uz tiskano izdanje Poslovnog dnevnika kao i na web stranicama Hrvatske zajednice županija, javnost se želi upoznati s dobrim pričama i primjerima iz svih županija. Tako u newsletteru možete pročitati intervjue sa županima, kolumne koje su pisali županijski eksperti iz raznih stručnih područja, vijesti i najave događanja u županijama.

Podsjetimo, newsletter je nastavak suradnje Hrvatske zajednice županija i Poslovnog dnevnika koji su od ove godine partneri u projektu Poslovni uzlet.  Glavni cilj Poslovnog uzleta je intenzivnije podržati segment malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva. Projekt služi kao kanal prijenosa informacija o poduzetničkoj politici gradova i županija, ali i kao izvor informacija prema široj poslovnoj zajednici o poduzetništvu na lokalnoj razini, kao ozbiljan servis za poduzetničke i obrtničke teme. Prve godine projekt je uspješno održan u šest hrvatskih gradova, dok su u 2015. godini u jednodnevnim edukacijama mogli sudjelovati poduzetnici i obrtnici iz 23 grada diljem Hrvatske. Ova godina je označena kao vrhunac Poslovnog uzleta, te se očekuju besplatne edukacije, festivali poduzetništva, obrta i OPG-ova i konferencije u 30 gradova.

Newsletter Pomorstvo možete preuzeti na poveznici u nastavku.

Newsletter download (PDF)

>