Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji 10,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za vodovod i odvodnju

Posted On Nedjelja, 05 veljače 2023 09:54

Za četiri projekta u Zadarskoj županiji, procijenjene vrijednosti 16,6 milijuna eura, odobreno je 10,6 milijuna eura bespovratnih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Riječ je o tri projekta na zadarskim otocima te jednom u zaleđu - 'Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Preko – Kali' (odobreno 5,04 milijuna eura), 'Izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Božava na Dugom otoku' (odobreno 2,2 milijuna eura), 'Razvoj vodoopskrbe na području komunalnog društva Pag d.o.o.' (odobreno 2,06 milijuna eura), dok je za projekt 'Izgradnja sustava sanitarne odvodnje u stambenoj zoni Grabi Općine Poličnik i izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Zemunik Donji - podsustav zapad' odobreno bespovratnih 1,32 milijuna eura.

Direktorima komunalnih tvrtki koje su nositelji projekata ugovore su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Ukupno je u Opatiji, tijekom obilježavanja 20. godišnjice Hrvatske zajednice županija, uručeno 14 novih ugovora ukupne vrijednosti 47,9 milijuna eura s PDV-om, od čega su 29,4 milijuna eura bespovratna EU sredstva.

„Vodno-komunalna infrastruktura jedan nam je od prioriteta i zato sam posebno sretan što su projekti naših općina i grada Paga dobili značajna sredstva. Trenutno se na području naše županije već provode projekti izgradnje vodovoda i odvodnje u vrijednosti od 150 milijuna eura, a europska sredstva velika su prilika da kroz narednih nekoliko godina izgradimo mrežu u najvećem dijelu naše županije. Time ćemo, uz podizanje kvalitete života naših stanovnika, omogućiti puno snažniji razvoj turizma i ostalih gospodarskih grana, ali i doprinijeti boljoj zaštiti okoliša“, poručio je župan Longin, koji je u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića čestitao nazočnim općinskim načelnicima i direktorima komunalnih tvrtki na uspješno kandidiranim projektima.

Izvor: eZadar

Pročitano 252 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA