Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Milanović pohvalio napredak Zadarske županije: Uzmimo svaki euro koji nam se nudi

Posted On Srijeda, 20 travnja 2022 15:12

Svečanom sjednicom na Sveučilištu u Zadru, uz nazočnost predsjednika RH Zorana Milanovića, Zadarska županija proslavila je 29 godina postojanja. Bila je ovo prilika za tradicionalnu dodjelu godišnjih nagrada i nagrade za životno djelo, koja je postumno dodijeljena legendarnom zapovjedniku 7. domobranske pukovnije Zadar Danijelu Telesmaniću Didu.

Godišnje nagrade dobili su Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir, pater Ivo Topalović, Športski centar Višnjik, Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja, Vladimir Menčik, Policijska uprava Zadarska, Udruga ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar, Tankerska plovidba, Miljenko Lisica i Đana Bajlo te Olive Island Marina.

- Kroz 29 godina postojanja Zadarske županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima. Nije bilo lako, ali dokazali smo da svaka kriza može biti i prilika za novi početak. Sigurna smo županija koja je više puta potvrdila uspješno upravljanje u kriznim situacijama. Uvjeren sam da ćemo, u sinergiji naših gradova i općina, naših razvojnih agencija te u suradnji s hrvatskom Vladom, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju. Sve to kako bi napravili dodatan iskorak, prvenstveno u infrastrukturi, važan za kvalitetu življenja naših stanovnika. Iskreno se nadam da ćemo na valu optimizma, koji nam je donijelo poboljšanje epidemiološke slike, ploviti i dalje, te da će Zadarska županija opravdati one epitete koje joj pripisuju svi koji ju makar jednom posjete, rekao je ovom prilikom župan Božidar Longin.

Uz predsjednika Milanovića na sjednici su bili državni tajnici i saborski zastupnici sa zadarskog područja, veleposlanik Češke Milan Hovorka, župani, gradonačelnici i drugi gosti. Nazočnima su se obratili predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić, uime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića državni tajnik Šime Erlić, a nakon njih i Milanović, koji je pohvalio napredak Zadarske županije. Ono što njega zanima, rekao je, jest koliko je bilo ponuđeno, a koliko smo mi od EU uzeli.

- Ako je ponuđeno 100, a mi uzeli 100, genijalno. Ako smo uzeli 50 slabi smo i ne opravdavamo svoje članstvo u EU. Djeci moramo ostaviti sigurnost, mir, stabilnost, pun novčanik, jer bez toga nema slobode, neovisnosti, naoružanja. To smo mi vidjeli, a danas to gledaju i Ukrajinci. Zadatak je da sada uzmemo svaki euro koji se nudi, a da nam se u budućnosti nudi sve manje, jer će to značiti da smo bogatiji, rekao je Milanović.

Dodao je i da je Europa puna razlika, što se vidi po izborima u Francuskoj, gdje 45 posto građana podržava opciju koja je neprijateljska prema Bruxellesu, NATO-u, a financirao ju je ruski kapital.

- Mali ne mogu biti za stolom kada se veliki tuku, ali nikada ne smiju biti niti ispod stola, nego sa strane čekati svoj trenutak. Ne trebamo svi misliti isto, jer bi to značilo da jedan misli za sve, ali trebamo izbjegavati podjele koje nisu nužne, zaključio je Milanović.

U ime dobitnika nagrada županu i vijećnicima zahvalio je načelnik PU Zadarske Anton Dražina, koji je izrazio žaljenje što riječ ne može uzeti glavni laureat, prošle godine preminuli Danijel Telesmanić Did.

- Nagrade nisu nešto što bi trebalo primiti, zahvaliti se i živjeti na lovorikama. One moraju poticaj da u onome što radimo damo još više, da budemo kreativniji, uporniji, izdržljiviji, spremniji na svaki novi izazov koji nam život donese. Iskreno vjerujem da smo svi mi ove nagrade primili upravo s tom mišlju i osjećajem; zahvalni i svjesni da moramo biti još bolji te svojim primjerom potaknuti ostale da nas slijede postižući vrhunske rezultate; i u gospodarstvu, i u radu s djecom i mladima, u zdravstvu, kulturi i umjetnosti, sportu, volonterskom radu, javnim službama, znanosti, rekao je Dražina.

 

Izvor: 057info

Pročitano 1092 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA