Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

RAZGOVOR S POVODOM Župan Longin za Dan županije: “Svi zajedno smo na zadatku da naša županija i dalje bude mjesto ugodnog i sretnog življenja”

Posted On Subota, 16 travnja 2022 15:10

Zadarska županija 16. travnja obilježava 29 godina svog postojanja. Ove godine, znakovito, Dan Županije je na Veliku subotu, u Velikom tjednu, kada su nakon dvije godine ukinute nužne epidemiološke mjere. Kao znak jednog novog početka i daljnjeg uspješnog razvoja.

Svečana sjednica Skupštine Zadarske županije održat će se u srijedu, 20. travnja 2022. godine na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima.

„Veseli me da ćemo se ove godine, nakon dvogodišnje stanke, okupiti u većem broju na svečanoj sjednici Županijske skupštine kako bismo proslavili Dan Županije. Planirajući sjednicu, još uvijek nismo bili sigurni što će biti s epidemiološkim mjerama stoga smo ju odlučili održati s nešto manje uzvanika, ali svakako ni u kom slučaju u manje svečanom tonu“, kaže župan Božidar Longin dodajući kako je Dan županije prilika za malu inventuru, za pregled onoga što se u proteklih godinu dana radilo, onoga što se na našem području događalo te stanja, prije svega u gospodarstvu, u kojem se trenutno nalazimo, ali i za, bez sumnje optimističan, pogled u budućnost.

„Kroz 29 godina postojanja Zadarske županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima. Nije bilo lako, ali dokazali smo da svaka kriza može biti i prilika za novi početak. Sigurna smo županija koja je više puta potvrdila uspješno upravljanje u kriznim situacijama. Za to je zaslužan cjelokupan sustav, stoga koristim priliku zahvaliti svima koji su tijekom ove dvije krizne godine dali svoj doprinos da održimo stabilnost. Štoviše, i da nastavimo s gospodarskim uzletom“, dodaje župan posebno ponosan na činjenicu da Zadarska županija i dalje bilježi rekordne brojke zaposlenosti.

„Krajem ožujka imali smo gotovo 58 tisuća zaposlenih, što je za dvije tisuće više nego godinu ranije, a čak 3500 tisuće zaposlenih više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.  Naši gospodarstvenici bilježe sve bolje rezultate, a prati ih i lokalna uprava relizacijom brojnih razvojnih projekata, u velikoj mjeri financiranih sredstvima iz EU fondova.“

I u sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, Zadarska županija bit će spremna, najavljuje župan.

„Imat ćemo pripremljene projekte. Uvjeren sam da ćemo, u sinergiji naših gradova i općina, naših razvojnih agencija te u suradnji s hrvatskom Vladom, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju. Sve to kako bi napravili dodatan iskorak, prvenstveno u infrastrukturi, važan za kvalitetu življenja naših stanovnika. Osobno me veseli da smo u ovogodišnji proračun uvrstili sve ono što smo i obećali u prošlogodišnjoj kampanji. Od sufinanciranja uređenja i opremanja dječjih igrališta igrališta u svim krajevima naše županije, preko povećanja subvencija za smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne na 800 kuna mjesečno, a uskoro ćemo krenuti s mjerama subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji i za deficitarna zanimanja, kao i s mjerom sufinanciranja otvaranja Start up tvrtki“, poručio je župan Longin uz napomenu da sve navedeno potvrđuje kako je u Zadarskoj županiji vrlo dinamično.

„Puno je kvalitetnih projekata, novih ideja, a sve to utječe i na životni standard naših stanovnika, ali i na njihovo ukupno životno zadovoljstvo. Na koncu, ne smijemo zaboraviti da iza svih ovih nabrojanih projekata stoji vrijedan, uporan i stručan rad naših djelatnika. Ne samo onih u Županiji kao jedinici područne samouprave, već i u svim našim ustanovama“, tvrdi župan.

Koliko je važan svaki čovjek, vidimo i na primjeru ovogodišnjih laureata koji dolaze iz raznih djelatnosti i područja, a čiji je doprinos općem dobru izuzetno značajan.

„Iskreno se nadam da ćemo na valu optimizma koji nam je donijelo poboljšanje epidemiološke slike ploviti i dalje te da će Zadarska županija opravdati sve one epitete koje joj pripisuju svi koji ju makar jednom posjete. Svi zajedno imamo zadaću raditi u tom smjeru i truditi se da naša županija i dalje bude mjesto ugodnog i sretnog življenja“, zaključio je župan upućujući čestitku svim građanima povodom Dana Zadarske županije.

Brendiramo županiju kao eno-gastro destinaciju

Zajedno sa županijskom Turističkom zajednicom, a uz potporu ugostitelja i proizvođača, brendiramo našu županiju kao eno-gastro destinaciju, s ciljem povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje i ponude s turizmom, najavljuje župan novu stratešku odrednicu našeg turizma.

„Time namjeravamo napraviti dodatan iskorak u turističkoj ponudi naše županije kako bi svi zajedno nastavili razvijati jednu lijepu priču, priču o najljepšoj, najraznolikijoj i najpoželjnijoj hrvatskoj županiji u kojoj gosta, uz kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu, čisto more i veliki broj sunčanih dana, očekuje i eno-gastronomska čarolija.”

 

Izvor: Znet

Pročitano 383 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA